Kayapınar, Gecekondu Rantçılarına Savaş Açtı

Kayapınar Belediyesi Otogar bölgesinde yeşil alan üzerinde kaçak yapılan üç yapı hakkında aldığı yıkımı kararını uyguladı.

Kayapınar, Gecekondu Rantçılarına Savaş Açtı
 Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü belediye meclis kararıyla Otogar bölgesinde yeşil alan üzerinde kaçak yapılan üç yapı hakkında aldığı yıkımı kararını uyguladı.
Gecekondu ve yıkımlar hakkında açıklama yapan Eş Belediye Başkan Mehmet Ali Aydın,"Özellikle seçim öncesi kendimizde gecekondu, daha doğrusu bina kondu sorunu kentin kimliği, sosyal açıdan ve kentin iman dizaynı bakımından kanrenleşen bir sorun haline geldi. Kayapınar belediyesi eş başkanları olarak kendi bölgemizde özellikle Kuçe, Huzurevleri, Otogar, Pirinçlik ve Peyas alanında gecekondulaşmaya karşı büyük bir kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bu mücadeleyi partimiz, mehelle meclislerimiz ve kentteki tüm demokratik kitle kuruluşlarının desteğini alarak insanlarımızın yaşamını riske eden, insanlarımızın hayatıyla oynayan gecekondu adı altında bina kondu yapan getirim çetelerine ve fırsatçılara karşı kararlı bir tutum içinde olacağız. Bu gün bazı alanlarda yıkımlar yaptık. Gecekondu ve bina konduların yıkımlarını kararlıkla sürdüreceğiz. Halkımıza çağrımızdır. Bu tabut evlerden, bina kondulardan ev almayınız. Bu haramzadeler ve rantçılar sizlerin ve çocuklarınızın yaşamlarını hiçe sayarak halkımıza ev adı altında geleceğinizi karartacak güvenli olmayan yapılar satıyorlar. Halkımız bu konuda duyarlı olsun. İnsan yaşamını hiçe sayan bu rantçılara pirim vermeyelim. Bu yapılar mimari, statik ve insan yaşamı için uygun olmayan mühendislik hizmeti alınmadan yapılan yapılardır. Bu riskli ve güvenli yapılara aslı izin vermeyeceğiz. Bu kararlılığımızın her kes tarafından bilinmesini istiyoruz" dedi

BİZİM İÇİN ÖNCELİK İNSANDIR

Belediyenin kaçak yapılaşma kararlı ı bir mücadele edeceğini belirten Eş Belediye Başkanı Fatma Arşimet ise yaptığı açıklamada, "Mevcut düzen partilerinin belediyelerinden farklı insani yaşamı önem veren BDP belediyeleri alarak hiçbir zaman halkımızın faydasına olmayan hiçbir kararı uygulamadık. Halkımızın yanında olan bir politika geleneğinden geliyoruz. Hiç kimsenin evini yıkmak ve mağdur etmek gibi bir anlayışımız olmamıştır. Ancak birileri kişisel çıkar sağlasın diye halkımızın geleceğiyle oynamasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Tüm belediyeler olarak ortak mücadeleyle bunun önüne geçme kararlılığındayız. Bu kente insan yaşamını hiçe sayarak güvenli oylayan kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Bu sorun vatandaşlarımızın hayatı, kentimizin ve geleceği bırakacağımız çocuklarımız için alanın bir tavırdır. Ticari bir zihniyetle insanlarımızın yaşamını riske atan ve kenti katledenlere karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz"şeklinde konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 12:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER