Kayıp Yakınları: Bizim Aklımız Kobane'de

Diyarbakır'da kayıp yakınları 295’inci kez düzenledikleri eylemde, Mehmet Nezir Duman akibeti soruldu.Eylemlerde yapılan konuşmalarda DAİŞ çetelerinin Kobanê'ye saldırıları lanetlendi.

Kayıp Yakınları: Bizim Aklımız Kobane'de
 İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın" sloganıyla her hafta düzenlediği oturma eyleminin 295'incisi, Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde gerçekleştirildi. Kayıp yakınlarının, yakınlarına ait fotoğrafları taşıdığı eylemde, "Onlar bir gece ansızın evlerinden alındılar bir daha dönmediler" yazılı büyük bir pankart da açıldı. Eyleme katılan İHD Amed Şube Başkanı Raci Bilici, yaptığı konuşmada kayıp yakınlarının bir bayramı daha kayıplarının akıbetini sorarak geçirdiğini söyledi.


Türk devletinin Kürt halkı üzerinde yürüttüğü politikalara ve DAİŞ çetelerinin Rojava'nın Kobanê Kantonu'na yönelik saldırıları ile yine Türk devletinin çetelere desteğine değinen Bilici, mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini belirtti. Bilici'nin sözlerini tamamlamasının ardından kayıp anneleri, söz alarak kayıpları olmadan geçirdikleri bayramın hissettirdiklerini dile getirdi. 

Kayıp yakını Kıymet Zengin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı ve gerillayı selamlayarak başladığı konuşmasında, Türk devletinin katliamlarını ve DAİŞ'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını lanetledi. Zengin, bunca faili meçhul ve Kobanê'de saldırılar varken Kürt halkının bayram kutlamaması gerektiğini söyledi.
 

Bir başka kayıp yakını Dilber Bulut ise Türk devletinin katliamlarına dikkat çekerek başladığı konuşmasında, "Biz 25 yıldır bayram görmüyoruz" dedi. DAİŞ çetelerinin Rojava'nın Kobanê Kantonu'na yönelik saldırılarına ve Türkiye'nin çetelere desteğine dikkat çeken Bulut, "Bizim aklımız Kobanê'de. Kürtler üzerinde bu politikaları yürütenleri kınıyoruz" diye konuştu.

"Halkımız ayağa kalksın" diyerek Kürt halkının mücadelesini yükseltmesi çağrısında bulunan Feyziye Olaçan, 30 yıldır bayram kutlamadıklarını iade etti. 

Sakine Çadır ise "30 yıldır kayıplarımızın bulunması için mücadele ediyoruz. Bayramda ziyaret edeceğimiz bir mezar taşımız bile yok" dediği konuşmasında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ı ve gerillayı selamladı.

Kayıp yakınlarının konuşmalarının ardından her hafta bir kayıp öyküsünün anlatıldığı eylemde bu hafta Şırnak'ın İdil ilçesinde, 13 Şubat 1993 tarihinde kaybedilen Mehmet Nezir Duman'ın öyküsü İHD Amed Şube Sekreteri Abdüsselam İnceören tarafından anlatıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2014, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER