Kışanak: Diyarbakır olarak AB'ye adayız!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak "Biz de Diyarbakır olarak Avrupa Birliği üyesi olmaya adayız" dedi...

Kışanak: Diyarbakır olarak AB'ye adayız!
 Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği’nin (TÜRMOB) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Mali Müşavirler Odaları Platformu’nun 36’ncı toplantısı Diyarbakır’da düzenlendi.

Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, TÜRMOB Genel Başkanı Nail Şanlı ile davetliler katıldı. TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı, demokrasi, özgürlüklerden, adil ve bağımsız yargıdan yana olduklarını belirterek, "Bölgenin en temel sorunlarından akan kanın durması, barışın gelmesi en büyük beklenti halindedir. Akan kanın durmuş olması önemli istikrarlı bir şekilde sorunun çözülmesi gerekiyor. Sorunlar çözülsün ki insanlarımız geleceğe yarınlara güvenle bakabilsin. Özellikle bu bölgenin şiddetle buna ihtiyacı vardır" dedi.

TÜRKİYE GİREMEDİ DİYARBAKIR OLARAK AB'YE ADAYIZ
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, acı süreçlerden geçildiğini  hatırlatırken, artık bunları arkada bırakarak önlerine bakmak istediklerini söyledi.  Türkiye’den önce TÜRMOB’un AB’ye girdiğini belirten Kışanak, şöyle dedi:
 
"Demek ki bu mümkün, biz de bundan ilham alıyoruz. Türkiye yavaş ilerlese de biz Diyarbakır, Amed olarak AB hedefleri doğrultusunda hızlı bir çalışma yürüteceğiz. Umuyoruz ki Türkiye’nin AB üyelik süreci hızlı ilerler, hep beraber AB üyesi bir ülke haline geliriz. Eğer olmazsa biz fazla beklemeyeceğiz. Bizde Diyarbakır olarak AB üyesi olmak için gayretimizi ortaya koyacağız. Biz geleceğimize bakmak istiyoruz ve bu topraklarda demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yerleştiği hiç kimsenin kimliğinden, kültüründen, dininden, inancından dolayı ötekileştirilmediği herkesin temel hak ve özgürlülerini yaşabildiği bir geleceği kurmak arzusundayız. Şunu da çok iyi biliyoruz ki yerel demokrasi olmadan, genel demokrasiyi inşa etmek çok mümkün olmuyor. Demokrasiyi, demokratik özerk yaşamı en güçlü hale getirerek Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı yapmak istiyoruz."

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER