Lice'de Yaşanan Gelişmeler

İHD, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan ve iki kişinin ölümüne yol açan olaylara ilişkin hazırladığı raporu, açıkladı İHD Genel Başkan Yardımcısı Çelebi: "Çözüm sürecinin belirgin olmaması, bölgedeki askeri hareketlilik ve karakol yapımının devam etmesi halinde bu ve buna benzer olayların olma riskini.

Lice'de Yaşanan Gelişmeler
 İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan ve iki kişinin ölümüne yol açan olaylara ilişkin hazırladığı raporu, açıkladı.

İHD Genel Başkan Yardımcısı Serdar Çelebi, Lice ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili raporun hazırlanması amacıyla şube binasında düzenlenen basın toplantısında, Lice'de yaşanan ve iki kişinin ölümü, bir kişinin ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayın aslında bölgede yaşananların bir sonucu olduğunu savundu.

Operasyonların durması ve PKK'nın geri çekilmesiyle çatışmasızlık sürecine girildiğini belirten Çelebi, kurulan komisyonca yapılan çalışmalarda karakol yapımlarının bölgede ciddi anlamda tedirginlik yarattığını, halkın kaygılarını arttırdığını söyledi.

Çelebi, "Heyetimiz seçilen protesto yönteminin farklı olsa da amacının çözüm sürecine katkı ve barışçıl bir etkinlik olduğunu ancak devletin ve siyasi iktidarın bu protesto eylemini görmezden gelerek göstericilerin taleplerini dinleyip çözüm bulma yerine olayı askeri birliklere havale ederek protestoyu şiddetle sonlandırma yolunu seçmiş olmasından kaynaklı iki sivil yurttaşın yaşamını yitirmesine yol açtığı kanaatine varmıştır" diye konuştu.

"Çözüm sürecinin belirgin olmaması, bölgedeki askeri hareketlilik ve karakol yapımının devam etmesi halinde bu ve buna benzer olayların olma riskini taşıdığı kamuoyunun bilmesi gerektiğini düşünmekteyiz" diyen Çelebi, bu nedenle siyasal iktidarın, olayların önüne geçmek için acilen tedbir alması gerektiğini belirtti.

Karakol yapımlarına son verilerek, çözüm sürecinde daha etkin adımlar atılması gerektiğini anlatan Çelebi, olayın savcılık tarafından etkin bir şekilde soruşturularak sorumluların yargı önüne çıkarılması gerektiğini kaydetti. - Diyarbakır

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER