Memur-Sen: Diyarbakır'daki Buluşmaya On Binlerce Kişi Katıldı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapılan Emek Dayanışma Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması'na katılımın az olduğu yönündeki haber ve iddiaları yalanladı

Memur-Sen: Diyarbakır'daki Buluşmaya On Binlerce Kişi Katıldı
 Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), 1 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapılan Emek Dayanışma Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması'na katılımın az olduğu yönündeki haber ve iddiaları yalanladı. Memur-Sen'den yapılan açıklamada, buluşmaya on binlerce kişinin katıldığı ifade edildi.
Yazılı açıklama yapan Memur-Sen, Emek Dayanışma Kardeşlik ve Medeniyet Buluşması'na Diyarbakır dışından yüzlerce otobüsle katılım sağlandığını, Memur-Sen üyeleri ve gönüllerinin katılımıyla on binlerce kişinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nı doldurduğunu vurguladı.

"Memur-Sen, bayraklarını alıp sallayacak sendika üyesi bile bulamadı." şeklindeki ifadeye tepki gösterilen açıklamada, şöyle denildi: "Kayıt altında olan görüntüler incelendiğinde alanı dolduran Memur-Sen üyelerine, program sunucusunun sıklıkla taşınan bayrakların sahnenin görünmesine engel olduğu için 'indirilmesi' yönünde anonslar yaptığı görülecektir." 

"Alanda ilk başlarda 500 kadar kişinin olması nedeniyle Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasına biraz gecikmeli başladı." şeklindeki ifadelerin bir saptırma olduğu dile getirildi, etkinlik akışının 1 dakika bile sapmaya uğramadığı vurgulandı. Memur-Sen'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Buna programı takip eden tüm medya kuruluşları da şahittir. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun program akışındaki konuşma saati 12.30 olarak bildirilmiş ve Gündoğdu belirtilen saatte kürsüdeki yerini almış, alana seslenmiştir. Türkiye'nin en büyük emek hareketi olan Memur-Sen'in, ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorununun çözümüne ve Dünya'da ILO standartlarına uygun bir çalışma düzeninin kurulması için mücadelesine gölge dönüştürmeye yönelik bir art niyet sezilmektedir."
Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2014, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER