Newroz Alanında 40 Ton Çöp Toplandı

Diyarbakır'daki tarihi Nevroz kutlamasının ardından kutlama alanında yapılan temizlikte 40 ton çöp toplandı

Newroz Alanında 40 Ton Çöp Toplandı
 Diyarbakır'da milyonlarca kişinin katılımı ile yapılan tarihi Nevruz kutlamasının ardından Nevruz alanı adeta çöp ile kaplanırken, Bağlar belediyesine bağlı temizlik işçileri Büyükşehir ve Kayapınar Belediyelerinin desteğiyle sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'da gerçekleşen tarihi Nevruz mitinginin ardından Seyyar satıcıların alanda bulunmasında dolayı alan adeta çöp yığınına büründü. Adeta şehir çöplüğüne dönen 4 kilometre karelik alana yayılan çöpleri toplamak için başta Bağlar Belediyesine bağlı temizlik elemanları Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar Belediyesi temizlik işçilerinin desteğiyle 300 personel iki gün boyunca alan temizliğini sürdürdü.

Bağlar Belediyesi Temizlik işleri Müdürü Nizami Ülgen, Sağnak Temizlik Firması Yetkilisi Ahmet Ağatellioğlu, Sağnak Temizlik Amiri Eşref Ayer,Hikmet Demir kontrolünde yapılan temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Bağlar Belediyesine bağlı Sağnak Temizlik Amiri Mehmet Turga Büyükşehir ile Kayapınar belediyelerin desteği ile 300 personelin alanda temizlik yaptığını belirterek, "iki gün boyunca süren temizlik çalışmasına 10 küçük hamarat, 5 Büyük hamarat, 2 sulama tankeri, 3 yükleme aracı ile 3 adet kamyon çalışmalarımıza katıldı. Alan içerisine toplanan 40 ton çöp toplanarak kamyonlar ile şehir çöplüğüne taşındı.Alan içerisinde tamamlanan temizlik çalışmalarının ardından ana arteller ve refüj temizlik çalışmalarımızda aralıksız bir şekilde devam edecektir'' şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 16:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
siyabend
siyabend - 10 yıl Önce

newroza yakişan temi̇zli̇k olmuş eleri̇ne sağlik çalişan arkadaşların

siyabend
siyabend - 10 yıl Önce

newroza yakişan temi̇zli̇k olmuş eleri̇ne sağlik çalişan arkadaşların

SIRADAKİ HABER