Ovabağ Göleti'nin Temeli Atıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çeltik üretiminin yapıldığı Çınar'ın Ovabağ Mahallesi'nde 170 bin metrekarelik alanı sulayacak göletin temelini attı.

Ovabağ Göleti'nin Temeli Atıldı
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, çeltik üretiminin yapıldığı Çınar'ın Ovabağ Mahallesi'nde sulama göletinin temelini törenle attı. Gövde yüksekliği 10 metre, uzunluğu 124 metre, aktif hacmi 96 bin metreküp olan ve 170 bin metrekarelik alanı sulayacak göletin temel atma törenine Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, HDP Diyarbakır milletvekili adayı Çağlar Demirel, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, belediye meclis üyeleri, daire başkanları ve mahalle sakinleri katıldı. Konuşmalardan önce Eş Başkan Kışanak ile Anlı, mahalle halkıyla birlikte halaylar çekti. Özellikle kadınların Kışanak'a ilgisi büyüktü.

Açılış konuşmalarından önce gölet hakkında teknik bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanı Necati Pirinççioğlu, çok kısa süre önce göletin inşaatına başlandığını, işin yüzde 50'sinin tamamlandığını söyledi. Değişen Büyükşehir Yasası'yla mahallelere dönüşen köylerde çalışmalarının aralıksız olarak süreceğini ifade eden Pirinççioğlu, özellikle kırsal alanda tarım politikalarına ve çalışmalarına ağırlık vereceklerini dile getirdi.


Ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, halka hizmet etmeye devam edeceklerini ve değişen Büyükşehir Yasası'yla mahallelere dönüşen köylere hizmet götürmekte kararlı olduklarını belirtti. Tüm yapılacak hizmetleri halkın yerel yönetimlere olan desteği ve güveniyle gerçekleştireceklerini kaydeden Anlı, bundan dolayı da başarının kaçınılmaz olduğunu, milyonlarca kişinin duasını da alarak yola çıktıklarını vurguladı.
Halka hizmet götürmek için her gün kentin farklı farklı bölgelerinde bulunduklarını söyleyen Anlı, "Bugün burada gölet yapıyoruz. Sizin desteğiniz ve teveccühünüzle var olan barajları da yıkacağız."dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin iki önemli çalışmayı hayata geçirmeyi hedeflediğini, bunlardan birinin Dicle Nehri diğerinin de Karacadağ olduğunu aktaran Anlı, "Söz veriyoruz. Karacadağ'da gençlerimiz ve çocuklarımızın faydalanabileceği çalışmalara imza atacağız. Açacağımız kooperatiflerle yaşamı yeniden inşa edeceğiz."diye konuştu. Anlı, son olarak alanda bulunan herkesi selamlayarak, göletin hayırlara vesile olmasını diledi.




Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak da, Karacadağ'ın bölgenin kalkınması anlamına geldiğine dikkat çekti. Diyarbakır'ın bölgede oldukça önemli bir konuma sahip olduğunu ve her Kürdün yüreğinde yer aldığını belirten Kışanak, bu yüzden halka hizmet ederek Diyarbakır'ı bölgenin örnek kenti yapmaya çalışacaklarını aktardı.


'Tarım ve Hayvancılığı Geliştireceğiz'


Çalışmaları her alana yaymakta kararlı olduklarını ifade eden Kışanak, "Bizleri açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmek isteyenlere gereken cevabı vereceğiz. Gençlerimizi iş bulmaları için Türkiye metropollerine göndermeyeceğiz. Tarım işçisi olarak artık Türkiye'nin batısına göç etmeyeceğiz. Kamyon kasalarında adeta ölüm yolculuğuna artık çıkmayacağız. Biz bu topraklarda doğduk ve bu topraklarda doyacağız. Bizi açlığa mahkûm ederek toprağımızdan ayırmak istiyorlar. Topraktan ayrı yaşamak birçok şeyi yitirmektir." diye konuştu. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için ne gerekiyorsa yerel yönetimler olarak yapacaklarını, kazandıklarını paylaşacaklarını dile getiren Kışanak, burada yapılacak gölettin hem hayvancılığa hem de tarıma katkısının olacağını ve ileride daha büyük göletler inşa edeceklerini kaydetti. Kadınlarda seslenen Kışanak, "Çocuklarımızın anasıdır. Bütün emeği ve çalışmayı yapandır. O zaman yeri de bizim yanımızdır. Kadınlar erkeklerle eşit, el ele ve yan yana olacak."dedi.

Demirel Belediyeye Teşekkür Etti


Karacadağ'ın coğrafik konumu ve verimli toprakları nedeniyle Kürt halkı için oldukça kadim bir yer olduğunu ifade eden HDP Diyarbakır milletvekili adayı Çağlar Demirel, yapılan çalışmadan dolayı belediyeye teşekkür etti ve göletin herkese hayırlı olmasını diledi. Seçimlere az bir süre kaldığını belirten Demirel, artık hiçbir ananın gözyaşı dökmesini istemediklerini, bundan dolayı da tüm kadınların el ele vermesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından Eş Başkanlar, kadınlarla birlikte göletin temelini attılar.
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2015, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER