Sanayi Sitelerinde Hurda Temizliği

1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi`ndeki 2 kilometrelik bir alan hurda niteliğindeki çok sayıda kepçe, silindir, dozer gibi iş makinalarından temizlendi

Sanayi Sitelerinde Hurda Temizliği
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler seyrantepe'de bulunan 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi tren rayı güzergâhında uzun süredir hem çevresel kirlilik yaratan hem de esnafı etkileyen hurdayı toplayarak çevre temizliği yaptı.
Sanayi sitelerinin hurdadan temizlenerek ferah bir alana kavuşması üzerine bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Fethi Suvari, Büyükşehir Belediyesi'nin kentte pek çok noktada ve farklı alanlarda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.
2 KİLOMETRELİK ALAN TEMİZLENDİ
Suvari, Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin seyrantepe'de yer alan 1. Sanayi Sitesi ve 2. Sanayi Sitesi'nde büyük çapta hurda kaldırma çalışması yaptıklarını belirtti. Zabıtaekiplerinin sanayi sitelerinde çok sayıda kepçe, silindir, dozer gibi iş makinalarını kaldırdığını ifade eden Suvari, sanayi sitelerinin girişinden çıkışına kadar, 2 kilometrelik alanı hurdadan temizlediklerini kaydetti.
ÇEVRE KİRLİLİĞİNİ ORTADAN KALDIRDIK
Suvari, "Tren rayına bitişik ve yeşil alana yayılmış kanserojen madde içeren, çevre kirliliğiyaratan ve esnafımızı rahatsız eden hurdaları kaldırdık. Hurdaları, Trafik Amirliğimizin bahçesine getirdik. Ayrıca hurda sahibi esnafımızın 500 Evlerdeki alanına taşıdık. Hak sahibi olan esnafımız amirliğimize gelerek hurdalarını alabilir" dedi.
Zabıta ekiplerinin çalışması sonucu sanayi sitesinden geçen demiryolu hattı çevresinin boydan boyda temizlendiğini ve ulaşım için elverişli hale getirildiğini belirten Suvari, esnafa da yardımcı olunarak hurdaların sahiplerine verildiğini kaydetti. Suvari, "Hurdalar, esnafın isteği üzerine dükkanlarının önüne bırakılmış, kendilerine teslim edilmiştir. Onların rızası olmadan herhangi bir çalışma yapılmamıştır" diye konuştu.
ÇÖP ATMAYALIM
Suvari, çevre kirliliği yaratan tüm unsurlara karşı mücadele edeceklerini kaydederek, sanayi sitelerindeki esnafın da çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını istedi. Suvari, sanayi sitesi esnafının çöplerini gelişigüzel yollara atmaması gerektiğini ifade ederek, "Her iki sanayi sitemizde tertemiz bir hal aldı. Bundan sonra ricamız esnafımızın çevre temizliği konusunda da duyarlılık göstermesidir" dedi. Suvari son olarak, desteklerinden ötürü esnaf ve sanayi sitesi yöneticilerine, yoğun bir çalışma gösteren Zabıta ekiplerine teşekkür etti. 
ONLARCA İŞ MAKİNASI KALDIRILDI
Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri sanayi sitelerinde gelişigüzel bırakılmış, 8 adet büyük iş makinası, 5 adet hurda araç kasası, bir silindir, 7 binek araç, 2 yakıt tankı ile 34 hurdacının malzemelerini vinçlerle kaldırdı.
Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER