Tahir Elçi cenaze töreni kimler katıldı?

Diyarbakır'daki çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, son yolculuğuna uğurlanıyor. Tahir Elçi'nin cenaze töreninde yaşanan tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz...

Tahir Elçi cenaze töreni kimler katıldı?
 Dün öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesi Selahattin Eyyubi Hastanesi’nden alındı ve Koşuyolu Parkı'ndaki İnsan Hakları Anıtı'nda tören düzenlendi. Elçi'nin naaşı kalabalık kortej eşliğinde defnedileceği Yenikapı Mezarlığı'na götürülüyor. 

Tahir Elçi, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in annesi Azize ve ağabeyi Abdulaziz Baydemir'in mezarlarının yanına defnedilecek.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, dün sabah çatışmalarda hasar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı basın açıklamasının ardından uğradığı silahlı saldırıda ensesinden tek kurşunla vuralarak öldürüldü.

 

MESLEKTAŞLARININ OMUZLARINDA TAŞINDI

Elçi'nin cenazesi bu sabah Selahattin Eyyubi Hastanesi'nden alındı. Elçi'nin cenazesi bir süre meslektaşı olan avukatların omuzlarında taşındı. Daha sonra Elçi'nin tabutu, cenaze aracına konuldu. Cenaze arabasına konulan Elçi'nin naaşı, kalabalık eşliğinde Koşuyolu Parkı'na götürüldü.

Törene 80 ilin baro başkanları cübbeleriyle katılırken, hastanenin bahçesinde yoğun kalabalık dikkat çekti.



Kortej cenaze töreninin düzenleneceği Koşuyolu Parkı’na doğru yürüyüşe geçti.

 SENİ UNUTMAYACAĞIZ

Avukatlar yürüyüşte üzerinde Türkçe ve Kürtçe olarak “Seni unutmayacağız” yazan ve Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu pankart taşıdı.

 

YÜRÜYEREK CENAZEYE GELDİLER

Diğer taraftan şehir dışından otobüslerle Tahir Elçi'nin cenazesi için gelen vatandaşlar şehre alınmadı. Otobüsten inip barikatları geçen vatandaşlar ise şehre yürüyerek girdi.

"BABA NE OLUR GİTME"

Tahir Elçi'nin cenazesi hastaneden alınırken kızının "Baba ne olur gitme" feryatları ise yürek yaktı.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesini almak için avukatlar, yakınları ve vatandaşlar Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi morgu önünde toplandı. Yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

TAHİR ELÇİ'NİN KARDEŞİNDEN AĞIR İFADELER

Tahir Elçi'nin kardeşi Ahmet Elçi de Kürtçe yaptığı konuşmada ağır ifadeler kullanarak "Tahir Elçi Kürdistan halkının kardeşidir. Hrant Dink'in, Vedat Aydın'ın, Musa Anter'in öğrencisidir. Kardeşim ne ilk ne de son şehittir. Benim kardeşim hedef gösterildi. Ama onun davasını devam ettireceğiz." dedi.

TAHİR ELÇİ'NİN EŞİ TÜRKAN ELÇİ: ARTIK ÖZGÜRSÜN...

Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi cenaze töreninde konuştu.

Elçi, "Kaldı mı senin gibi güvercin? Şimdi Tahir Elçi'yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak, onu bağrına basacak. O da diyecek ki, yurt dışına çıkış yasağım bitti. Artık özgürüm. Kıtaları denizleri fersah fersah gezebilirim." dedi.

Tahir Elçi cenaze töreni kimler katıldı?

Diyarbakır'daki çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, son yolculuğuna uğurlanıyor. Tahir Elçi'nin cenaze töreninde yaşanan tüm gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz...


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2015, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER