Tecavüz Olayı Diyarbakır'da Protesto Edildi

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde korsan taksicilik yapan bir kişinin 10 yaşındaki engelli erkek çocuğa tecavüz olayı protesto edildi.

Tecavüz Olayı Diyarbakır'da Protesto Edildi
 Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde korsan taksicilik yapan bir kişinin 10 yaşındaki engelli erkek çocuğa tecavüz olayı protesto edildi. Düzenlenen protesto yürüyüşünün ardından konuşan Barış Ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT, tecavüzde bulunanları halka teslim edip, halkın yargılaması gerektiğini söyledi.

Bağlar ilçesi Fatih Caddesi Dörtyol mevkiinde korsan taksicilik yapan S.K. (35) isimli şahıs, M.Ş. (10) isimli engelli çocuğu öğlen saatlerinde kendisine limonata ve simit ısmarlamak maksadıyla evine götürüp tecavüz etmesi protesto edildi. Olayın yaşandığı yerde toplanan bir grup Dörtyol'dan Bağlar Polis Karakolu'na kadar yürüdü. BDP İl Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT ve partililerin de destek verdiği yürüyüşte tecavüz olayına sert tepkiler gösterildi. Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Zümrüt, tecavüz suçlularını halka teslim edip, suçluları halkın cezalandırması gerektiğini kaydetti. Zümrüt, "Yıllardır bu halk, kendi kültürü ve kimliği için verdiği bir mücadele var. Bu mücadeleyi verirken, Türkiye'deki politikalar onu yok etmeyi, imha etmeyi denedi. Ama başaramadı. Devlet tacize, tecavüze, uyuşturucuya karşı sessiz kaldı. Biz bu ülkede özelikle Diyarbakır'da tacize, tecavüze ve uyuşturucuya karşı yıllardır mücadelesini veriyoruz. Bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Asıl temel nokta sivil halkın ve sivil toplum örgütlerinin buna karşı örgütlenmesidir. Bugün yapılan yürüyüş de halkın kendisini örgütleyip, bu olaylara karşı durmasıdır. Aslında burada halkın talebi, tecavüz eden kişiyi kendilerine teslim etmesidir. Halkın o kişiyi yargılaması gerekiyor. Taciz ve tecavüzde bulunanları halkın kendisi yargılaması gerekiyor. Çocuklarımıza elini uzatan kim olursa olsun, o kişiyi halka teslim edilmesini istiyoruz. Çünkü böyle yapılmazsa, geçmişte yaşanılanlar gibi bu ülkenin yargısı doğru karar vermediğini gördük. Bu ülkenin adaleti taciz eden, tecavüzcülere karşı hiçbir zaman aldığı bir karar olmadı. O kişilerin mahkum olmaları için getirip, halka teslim etsinler. Halk kendisi mahkum edecektir. Bu halk aldığı kararla onlara cezasını verecektir. Tecavüz eden babamız bile olsa onu affetmeyeceğiz. Halkımız bunlara karşı tepkisini verirse, hepsi temizlenir. Toplum bu şekilde kendisini inşa edecektir. Kendi mahallemizin güvenliğinden de sorumlu biz olacağız. Onun için inisiyatif halkındır. Kimse bu halkın inisiyatifini kırmaya kalkışmasın" dedi.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 21:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER