TOKİ Diyarbakır’da 2 Bin 834 Aileyi Mağdur Etti

TOKİ’nin Diyarbakır’da bin 710 yoksul ve bin 124 memur-Sen üyeleri için yaptırdığı konut inşaatı yapmayan kanalizasyon çalışmaları nedeniyle durdu. İki yıldır konutları teslim etmeyen birçok hak sahibi dava açmaya hazırlanırken, bazı vatandaşlar ise konutları toplu olarak iade etmeye hazırlanıyor.

TOKİ Diyarbakır’da 2 Bin 834 Aileyi Mağdur Etti
 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Diyarbakır Üçkuyular mevkisinde, fakir, alt gelir ve Memur Sen üyeleri için yaptırılan ve toplamda 2 bin 834 konutun yer aldığı konut projesi yaşanan kanalizasyon probleminden ötürü yıllardır hak sahiplerine teslim edilemiyor.
TOKİ’nin ihaleyi verdiği yüklenici firmalar denetimsiz boşluğundan faydalanarak kanalizasyon kanalını iki yıldır öteliyor. Şirket yöneticileri sorunu kanalizasyon hattı üzerine inşa edilen kaçak yapıyı gösterdi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ev sahibi ve şirket arasında uzlaşmayı sağlayarak ev sahibine 95 bin lira ödenmesi kararı aldı. 3 Ay önce anlaşma sağlanmasına rağmen yüklenici firma evin hak bedelini ödemeğinden ötürü çalışmalar durdu. İki yıldır ertelenen ve son olarak Eylül ayında hak sahiplerine dağıtılacağı sözü verilen konutların ne zaman verileceği konusunda yeni bir tarih verilmiyor.
Sosyal konut alanın içerisine dikilen yüzlerce çam ağacı sulanmadığından ötürü kurudu. Konutlarına yerleşmeyi dört gözle bekleyen binlerce kişi ise TOKİ’yi toplu olarak istifa etmeye hazırlanıyor. Bazı hak sahipleri daireleri iade etmeye bazıları ise yargı yoluna başvurdu.
Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, teslim edilmeyen konutlar nedeniyle 15 bin insanın mağdur edildiğini öne sürdü. Memiş, TOKİ’nin yüklenici firmaların çalışmaları zamanında yapılması için göreve çağırdı.
Haber Kaynağı: DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ
Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER