VALİ HÜSEYİN AKSOY’UN VERGİ HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Vali Aksoy Vergi Haftası, halkımızda vergi bilincinin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir diye konuştu

 VALİ HÜSEYİN AKSOY’UN VERGİ HAFTASI KUTLAMA MESAJI
 Vergi ödemek bir vatandaşlık görevidir. Vatandaşa yönelik kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan finansman kaynağın yaratılmasında vergi gelirleri büyük önem taşıdığından toplumumuzda vergi ödeme bilincinin oluşturulması gerekmektedir.
         
Vergi, devletimizin en büyük gelir kaynaklarından birisi olup, kalkınmanın temelini oluşturmaktadır. Bu görevi yerine getirdiğimizde çocuklarımıza daha iyi bir eğitim, daha güvenli bir gelecek bırakmış oluruz.  

Ayrıca Anayasamızın ikinci maddesinde belirtildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti aynı zamanda sosyal bir hukuk devletidir. Sosyal hukuk devletinin, Anayasa’da nitelikleri ayrıntılı olarak belirtilen  fonksiyonlarını gerçekleştirebilmesi de topladığı vergilerle mümkün olmaktadır. 
         
Vergi Haftası vesilesiyle Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan personelimizin özverili çalışmalarına teşekkür eder, tüm vergi mükelleflerimize bol kazançlar dilerim.  
               

Hüseyin AKSOY
Diyarbakır Valisi
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2015, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER