Vali Kıraç Çocukları Makamında Kabul Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle çocukları kabul etti.

Vali Kıraç Çocukları Makamında Kabul Etti
 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü nedeniyle, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ruken Tanaman ve beraberindeki çocuklar, Vali Kıraç'ı makamında ziyaret etti.

'Çocuk işçiliğine hayır' yazılı tişört giyip şapka takan çocuklar, Vali Kıraç'a çiçek takdim ettikten sonra, alçıdan yapmış oldukları süs eşyası kaplumbağayı hediye ettiler.

Ziyarette konuşan Vali Kıraç, "Çocuklarımıza sağlayacağımız imkânlarla geleceklerinin güvence altına alınması doğrudan ilişkilidir. Çocuk işçiliğiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara yalnız kamu kurumlarının değil, ilgili sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar, işçi sendikaları, işveren örgütleri, eğitimciler ve medyanın da destek olması gerekir. Çocuklarımıza hak ettikleri sosyal ve ekonomik ortamları sunmayı ve çocuk işçiliğinin son bulması için gerekli mücadeleyi göstereceğiz. Bir çocuk sokağa çıktığında gideceği yer okul, oradan çıktığında da gideceği yer sosyal mekânlar olmalıdır" dedi.

Çocuklarla bir süre sohbet eden Vali Kıraç, daha sonra çocuklarla toplu fotoğraf çektirdi.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 18:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER