Vali Toprak'tan Atama Değerlendirmesi

Önceki gün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 3 yıldır burada görev yapmanın çok önemli ve ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Vali Toprak'tan Atama Değerlendirmesi
Önceki gün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İzmir Valiliği'ne atanan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, 3 yıldır burada görev yapmanın çok önemli ve ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı tarafından önceki gün yayımlanan Valiler Kararnamesi ile İzmir’e atanan Vali Toprak, 3 yıldır Diyarbakır’da kaldığı süreyi değerlendirdi. Diyarbakır’ı unutmayacağını anlatan Vali Toprak, buradan ayrılırken yüreğinde bir şeyler bırakarak gideceğini söyledi. İzmir’e atanmasının memnuniyetini de dile getiren Vali Toprak, İzmir’in en büyük hedefi olan Expo 2020’yi İzmir’e kazandırmak için yoğun bir çalışma yapacaklarını kaydetti. Diyarbakır’da görev yaptığı 3 yıl içerisinde bir çok acı ve sevincin yaşandığını da dile getiren Vali Toprak, çözüm sürecinin gelmesiyle birlikte bölgede oluşan huzur ortamının görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu açıkladı. Vali Toprak, "Diyarbakır halkına 3 yıl hizmet ettik. Burada göreve yapmaktan büyük bir zevk aldık. Heyecan içerisinde bu görevimizi yürüttük. İnişli, çıkışlı sorunların olduğu sokakların karıştığı, şiddet olaylarının yaşandığı, insanlar üzüldüğü ve gözyaşı aktığı zamanlarda oldu. Tabii ki güzel günlerimiz de oldu. Sonuç itibariyle baktığımızda geçmişten bugüne Diyarbakır, daha fazla geleceğe güvenle bakan, insanlar gelecekten daha fazla bir umut ve ümit bekleyen ve oluşan bu güzel atmosferle birlikte birbirine güvenen kendi iradesini ve gerçek değerini ortaya koyan bir noktaya geldi. Diyarbakır, şu an eriştiği bu güzel barış ortamını ve birlikteliği asla bırakmamalı. Bunu her zaman sahiplenmeli. Diyarbakır’ı unutmayacağız. Unutmamız mümkün zaten değil. Buradan ayrıldığımızda yüreğimizde, gönlümüzde bir parça kalacak. Çözüm süreciyle birlikte oluşan bir hareketlilik var. Bunu biz yaşamaya başladık. Burada gün oldu uyumadık, gün oldu birkaç gün durmadan koşturduk. Gün oldu burada vatandaşımızın huzur ve güvenliği için değişik seviyede toplantılar yaptık. Sokakların huzuru, vatandaşlarımızın birlik ve bütünlüğünü sağlamak için bir çok kesimle değişik toplantılarımız oldu. Bugün geldiğimiz noktada, sokak hareketleri, şiddet hareketleri, yanlış davranışlar konusunda, vatandaşlarımızın ürpermesi ve etkilenmesi noktasındaki önemli ölçüde sıkıntıları kalmadığını görmekteyiz. Göz yaşı ve kanın akmadığını görüyoruz” dedi.

"AİLEM İÇİN DE DİYARBAKIR ÇOK ÖNEMLİYDİ"

İzmir’e yakında yeni görevine başlayacak olan Vali Topak, Diyarbakır’da yapımı devam eden çalışmaların bittiğini de görmek isteğini ifade etti. Diyarbakır’ı ailesi için önem arz ettiğini belirten Vali Toprak, iki çocuğunun burada eğitim aldığını söyledi. Vali Toprak, “Ben isterdim ki, İçkale’nin o ihtişamıyla arkeoloji müzesinin, tematik yerler, müze laborantını, çocuk müzesinin, Atatürk Evi’nin açılışını hep birlikte yapabilelim. Diğer yanda başlayan ve hızlı bir şekilde yapımı süren surların restorasyon çalışmalarının bitirilmesini görmek isterdim. Diyarbakır’a 1 milyon turist buraya geldiğini görmek çok isterdim. Şu an 6 tane büyük otel yapımı devam ediyor. Yenilerin yapılması için de yer arayışları devam ediyor. Bu gibi hizmetler başladığı gibi, daha da iyi bir noktaya getirilebilecek bir seviyeye getirmek için devam ettirilecektir. Diyarbakır’da görev yapmanın onurunu, ayrıcalığını hiçbir şekilde unutmam mümkün değildir. İki evladım vardı. Her ikisi de burada eğitimlerini aldı. Biri lise, diğeri de üniversitesi sınavına girdi. Çocuklarım ve ailem açısından da Diyarbakır çok önemli idi” diye konuştu.

"EXPO 2020’Yİ İZMİR’E KAZANDIRACAĞIZ"

Yeni görev yeri İzmir’in tüm dinamikleriyle bir arada çalışıp İzmir’i için çalışmalar yürüteceğini anlatan Vali Toprak, Expo 2020’nin İzmir’de yapılaması için yoğun bir uğraş sergileyeceğini dile getirdi. Vali Toprak, "İzmir’in şu an gündeminde takip ettiğim kadarıyla, Expo 2020 hedefi var. 2008 yılında yapılan başvuru ile 2015 için oylama yapılmıştı ama kazanılamadı. 2020 hedefine varmak için, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Sayın Valimiz ve diğer dinamikleriyle bu hedefe varmaları için kilitlenmişler. Expo 2020 toplantısının Haziran ayında Paris’te yapılacağını öğrendim. Bu konuda ben de bugünden itibaren altyapı bilgilerimiz tazeleyeceğim. Bu yılın sonunu doğru oylama yapılacaktır. Ben inanıyorum ki, hem devletimizin hem oradaki yerel dinamiklerin güzel hedefe kilitlenmesiyle birlikte Expo 2020 İzmir’in olacaktır. İzmir, sanayisi ve diğer sektörleriyle birlikte her bir alanda iddialı bir kenttir. İzmir’in bütün dinamikleriyle birlikte Sayın Valimizden aldığımız yarış bayrağını alarak İzmir’i daha iyi noktalara götürmek için, elbirliğiyle çalışmalarımızı gece gündüz sürdüreceğiz. Şimdiden İzmirli vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER