Yardım söylentisini duyan dilekçe veriyor

Diyarbakır'da köylerine dönmek isteyen terör mağdurlarına yardım yapılacağı söylentisi, çok sayıda kişinin İl Özel İdaresine dilekçe vermesine neden oldu.

Yardım söylentisini duyan dilekçe veriyor
Diyarbakır'da köylerine dönmek isteyen terör mağdurlarına yardım yapılacağı söylentisi, çok sayıda kişinin İl Özel İdaresine dilekçe vermesine neden oldu.

Terörden zarar gören vatandaşların "köylerindeki evlerinin onarılacağı ve kendilerine hayvan desteğinde bulunulacağı" yönündeki iddialar, yardımdan faydalanmak isteyen terör mağdurlarını harekete geçirdi.
Aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi, Yenişehir semtindeki İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine giderek, hazırladıkları dilekçeleri yetkililere verdi.
Dilekçe veren terör mağdurlarından Hüseyin Ateş, 1991'de Lice ilçesine bağlı Karaorman köyünün boşaltılması sonucu Diyarbakır'a göç ettiğini belirterek, "Köyüne döneceklere yardım yapılacağını duydum. Bunun için geldim ve dilekçe verdim" dedi.
Vatandaşlardan Ömer Çelik ise 1993 yılında Hazro'dan Antalya'ya göç ettiğini, daha sonra Diyarbakır'a yerleştiğini vurgulayarak, "Terör nedeniyle göç etmiştik, dilekçeyi köye dönmek için verdim. Evlerimizin yapılmasını istedik. Evim yapılırsa hemen köyüme dönerim. Çözüm süreci çok güzel, İnşallah devamı gelir. Allah, Başbakan'ımızdan razı olsun. Belki bize yardımcı olur ve köyümüze dönüşümüzü sağlar" diye konuştu.
1993 yılında Çınar'ın Kazıktepe köyünden Diyarbakır'a göç ettiğini anlatan Ahmet Değer de "Köye döneceklere ev ve hayvan yardımı yapılacağını duyduk. Bunun üzerine gelip dilekçelerimizi verdik" ifadesini kullandı.

-"Böyle bir bütçemiz yok"

Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol ise yardım söylentisi üzerine son günlerde çok sayıda kişinin dilekçe verdiğini bildirerek, şunları kaydetti:
"Vatandaşlar dilekçe verip, yardım talep ediyor. Biz de tüm dilekçeleri kabul ediyoruz. Diyarbakır İl Özel İdaresinin bütçesinde bu iş için ayrılan bir ödenek bulunmuyor. Bununla ilgili vatandaşları bilgilendiriyoruz. Ama buna rağmen ısrarla dilekçe verdikleri için hepsini alıyoruz. Yardım yapılmasıyla ilgili bize böyle bir talimat gelmediği gibi böyle bir bütçemiz de yok. Bazı dilekçelere verdiğimiz yanıtlarda bunu belirtmemize rağmen yine de dilekçe veriyorlar. 5 günde gelen dilekçe sayısı 10 bin."
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 01:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER