Yeşilay’dan ‘darbe bağımlılığına’ karşı mücadele başladı

Madde bağımlılığına karşı etkin bir mücadele yürüten Yeşilay Diyarbakır Şubesi, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden sonra düzenlenen demokrasi mitinglerine destek vermeyi sürdürüyor. Darbe girişimin ikinci günü Stant açan Yeşilay Derneği, katılımcılara günde bin kişiye su, meyve suyu ve kek ikramında bulunuyor. Yeşilay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, Yeşilay'ın sadece madde, tütün, Alkol, uyuşturucu ve kumar bağımlılığı mücadelesi ile birlikte aynı zamanda darbe bağımlılığına karşı da mücadele ettiğini ifade ederek, “Çünkü insan iradesinin kutsallığı ve öneminin bütün bağımlılıklardan daha üstün olduğunu özgürlüğün olmadığı yerlerde her türlü bağımlılığın meşrulaştığını söyledi.

Yeşilay’dan ‘darbe bağımlılığına’ karşı mücadele başladı
 15 Temmuz FETÖ Terör örgütü üyelerinin darbe girişimine yönelik tepkiler devam ederken, darbe girişiminin ilk gününden itibaren başlatılan demokrasi mitingleri de sürüyor. Diyarbakır’da da halen devam eden mitinglerin ilk gününden itibaren stant açan Yeşilay Diyarbakır Şubesi, halka ücretsiz olarak su ve çeşitli ürünleri ikram etmeyi sürdürüyor.

 

Yeşilay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Yahya Öger, Türkiye halklarının dünyada eşi benzeri olmayan sivil bir hareketle cuntaya karşı direnç gösterdiğini ifade ederek, “Yeşilay Türkiye genelinde darbe karşıtlarına gösterdiği tepki ve alanlarda açmış olduğu ikram çadırlarıyla cuntaya karşı sivil iradenin yanında yer almıştır. Bundan sonra da yer alacaktır. Diyarbakır Yeşilay Derneği 16 Temmuz'da alanlarda var olan halkımıza ikramlarda bulunmak üzere ikram çadırlarını açmıştır. Günde 1000 kişilik su meyve suyu ve kek dağıtımını yapan Yeşilay ikinci bir emre kadar alanlarda ayrılmayacağını sivil halkla beraber iradenin önemini ve iradeyi cuntaya teslim etmeme kararlarını göstermeye devam edecektir” diye konuştu.

 

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA DA MÜCADELE

Yeşilay'ın sadece madde, tütün, Alkol, uyuşturucu ve kumar bağımlılığı mücadelesi ile birlikte aynı zamanda darbe bağımlılığına karşı da mücadele ettiğini belirten Öger, “Çünkü insan iradesinin kutsallığı ve öneminin bütün bağımlılıklardan daha üstün olduğunu özgürlüğün olmadığı yerlerde her türlü bağımlılığın meşrulaştığını söyledi.

 

YEŞİLAY İKRAM ÇADIRINA BÜYÜK İLGİ

 

Sivil toplum kuruluşları tarafından örnek alınan Yeşilay alanlarda yaptığı ikramlarla STK'lıların ve halkın büyük bir takdirini kazandı. Diyarbakır AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Diyarbakır İl Müftüsü, değişik sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile vatandaşlar, Yeşilay’ın ikram çadırını ziyaret ederek, Yeşilay'ın bu çalışmalarını takdir ettiklerini dile getirdiler.

 

Ziyaretler sırasında konuşan Öger, Yeşilay olarak, 1920’lerde İstanbul işgalinde gösterdikleri cesaret ve kararlılık düşman güçlerini nasıl ki bertaraf etti ise halkla beraber 2016 yılının 15 Temmuz'unda cuntayı da bertaraf ettiğini belirterek, “Biz halkımızın yanında seçilmiş olan hükümet ve seçilmiş olan cumhurbaşkanının yanında yer alarak bir kez daha taraftarlığımızı halkın iradesine yanında göstermiş olmaktayız. Bundan sonra da halk iradesinin kutsallığı dokunulmazlığı ve önemi bizim için alanlarda var oluşumuzun sebebi olacaktır” diye konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2016, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER