100 ÇOCUĞA BAYRAMLIK!

Diyarbakır Esnafı, İki Haftada Kur'an Öğrenen 100 Çocuğa Bayramlık Aldı

100 ÇOCUĞA BAYRAMLIK!
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Abide Camii'nde açılan Kur'an kursuna katılan ve başarılı olan öğrenciler Ramazan Bayramı öncesi sevindirildi. Camii imamı Abdulvahap Yaman, kursa katılan öğrencilere başarılı olmaları durumunda hediyeler alacaklarını söylediklerini belirtti. Kursa çok sayıda öğrencinin devam ettiğini ifade eden Yaman, bunların içinde iki haftalık gibi kısa sürede Kur'an-ı Kerim öğrenen 100 öğrenciyi giyindirdiklerini kaydetti. Bağlar esnafı ile ilçe dışındaki bazı hayırseverlerin desteğiyle 100 öğrenciyi mağazalara götürdüklerini dile getiren Yaman, "Öğrencilerimiz mağazada istediği kıyafeti beğendi ve aldı. Bu hediyeler camiye, kurslara ve Kur'an öğrenmeye teşvik etme açısından önemli. Bu örnek bir davranış. Diğer kurslara da örnek olmasını temenni ediyoruz. Böylesine zeki ve başarılı öğrencileri Bayram öncesi sevindiren hayırseverlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

ESNAFIN DUYARLILIĞI

Diyarbakır'da 100 bine yakın çocuk olduğunu dile getiren Yaman, ilçede açılan kurslara binlerce öğrencinin katıldığını ve Kur'an öğrendiğini hatırlattı. Çocukların yaz ayları boyunca camiye alıştığını ve Ramazan'ı camide geçirdiğini anlatan Yaman, "Kur'an öğrendikten sonra iyi okuyan kursiyerlerimiz oldu. Mukabele yaparken onlara da okuttuk. Bunun yanında dinimizle ilgili bilgileri, kısa süreleri ezberlettik." dedi. Din görevlisi Yaman, çocukların yaramazlık yaparsa, bağırırsa dahi camiden kovulmaması gerektiğini vurgulayarak, "Özellikle belli bir yaşın üzerindeki amcalara sesleniyorum. Rica ediyorum camiye gelen çocuklara kızmasınlar. Buna şahit oluyoruz maalesef. Çocuk camide bir tepki gördüğü zaman bir daha gelmek istemeyecektir." ifadelerini kullandı.

Kursiyerlerden Mehmet Kızıltaş ise her gün 09.00-12.00 saatleri arasında kursa katıldığını belirterek, "Hocamızı dinledik ve kısa sürede başarılı olduk. Bize kıyafet hediye eden hayırsever amcalara teşekkür ediyorum." dedi.

Öğrencilerden Habip Işık da Kur'an öğrendiğini, kısa süreleri ezberlediğini söyledi. Işık, "Başarılı olduğumuz için hocamız bizi ödüllendirdi. Artık bayramda giyecek yeni bir elbisem var. Teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER