Abd Büyükelçisi Rıccıardone Diyarbakır’da

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti.ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Güneydoğu gezisi kapsamında...

Abd Büyükelçisi Rıccıardone Diyarbakır’da
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır’a gelen ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Güneydoğu gezisi kapsamında Diyarbakır’a geldi. İki günlük Diyarbakır’daki programına Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret ederek başlayan Büyükelçi Ricciardone, Diyarbakır’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Baydemir’in “Hoş geldiniz, şeref verdiniz” sözleri üzerine Ricciardone’ye, Türkçe olarak “O şeref bize ait” cevabını verdi. 1998 yılında Diyarbakır’a geldiğini anlatan Ricciardone, “Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’a gelmek istedik, bir türlü fırsat bulamadık. Ama sonunda geldik. Kentin ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. Bu akşam bir takım işadamıyla birlikte yemekte buluşacağız. Yarın da şehri gezeceğiz. Diyarbakır ve tüm Türkiye hakkında umutluyuz, iyimseriz, dost ve müttefik bir ülke olarak sizleri destekliyoruz. Yanınızda duruyoruz. Her şeyin iyimseriz. Diyarbakır biraz sıcak ama çok güzel bir şehirdir. Biz sıcağı seviyoruz, alışmışız” dedi.

Baydemir, konuğuna Diyarbakır işlemeleri tabak hediye ederken, tabakta yer alan güneşin doğuşunu göstererek, “Bu benim tasarımım. 2013 yılının baharından sonra bu güneşi ekledim. Bu da baharımızın kalıcılaştırmasını temenni eden yeni şafak olarak görüyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 01:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER