AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç'tan Açıklamalar

Adalet ve Kalkanıma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, Diyarbakır'da 76 kişinin AK Parti'den aday adaylığı için başvuru yaptığını söyledi. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç,...

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç'tan Açıklamalar
Adalet ve Kalkanıma Partisi (Ak Parti) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, Diyarbakır'da 76 kişinin Ak Parti'den aday adaylığı için başvuru yaptığını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, yerel seçimler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16-17 Kasım tarihlerinden Diyarbakır'a yapacağı ziyaret, Dicle Vadisi Projesi ve kaldırılan 'Ne mutlu Türküm diyene' tabelasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki dönemde yapılacak yerel seçimler için Ak Parti'den 76 kişinin aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu söyleyen Altaç, yapılacak çalışmalar sonucunda kesin adayların açıklanacağını belirtti. Altaç, "Diyarbakır'da şu an 76 aday adayımız var. Bunlardan biri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, 75'ide diğer ilçe belediye başkan aday adayı. Kesin adaylık ile ilgili süreç başladı. Ak Parti Genel Merkezi tarafından bu kapsamda çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmadan sonra, son aşamada ilgili kurulumuz toplanacak. Gerek, genel merkezimiz, gerekse yapılan temayül ve kamuoyu yoklamalarını da dikkate alarak, kiminle seçime gideceğimiz konusunda isim belirleyeceğiz" dedi.

"DİCLE VADİSİ'NDE REZEVR ALANI GİBİ BİR DURUM YOK"

Son dönemlerde Dicle Vadisi ile ilgili kamuoyunda yanlış bilgilendirmeler yapılmakta olduğunu anlatan Altaç, "Ak Parti hükümeti olarak, biz Dicle Vadisi'ni konuta açma, yapılaşmaya imkan tanıma gibi bir çabamız ve düşüncemizin yok. Dicle Vadisi'nde şuan rezerv alanı ilan edilen yerler hiçbir şekilde Kırklar Dağı gibi olmayacak. Kırklar Dağı'nın imara açılması mevcut belediyelerin Diyarbakır'a yaptığı en büyük hatalardan biridir. Biz yapılan hata ve yanlışları görüyoruz. Onların yaptığı hataları biz yapmayız. Diyarbakırlı hemşehrilerimiz rahat olsun. Dicle Vadisi'nin rezerv alanı ilan edilmesinin nedeni, Dicle Nehri'nin kıyısında şehirde yaşayan vatandaşlarımızın bir çok ihtiyacını giderecek nitelikte alanların açılmasıdır" diye konuştu.

"BAŞBAKANIMIZ 1 TRİLYONLUK HİZMETİN AÇILIŞINI YAPACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 16-17 Kasım tarihlerinde Diyarbakır'a yapacağı ziyaretle ilgili bilgi veren Altaç, Başbakanın bin 300 yerin açılışını yapacağını ve bu yatırmaların toplamının 1 trilyon olduğunu dile getirdi. Altaç, "Başbakanı karşılamak bizim için, büyük bir onur olur. Yaklaşık bir aydır Başbakanımızın gelişiyle ilgili hazırlıklar yapılıyor. Önümüzdeki hafta içi yoğun bir temas sağlayacağız. Görsel ve yazılı basında Sayın Başbakanımızın gelişini duyuracağız. Sayın Başbakanımız Diyarbakır'a 16 Kasım günü gelip bir gece kalacak 17 Kasım günüde kentten ayrılacak. Diyarbakır'da toplu açılış töreni yapılacak. Bin 300 civarında tesisin açılışı yapılacak ve bunların maliyeti ise 1 trilyon liradır. Diyarbakır'daki sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir yemekte buluşacak. Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'a gelişiyle ilgili en çok önemsediğimiz husus, 30 yıldan sonra, ilk kez kesintisiz bir şekilde 11 aydır bu bölgede kan dökülmedi. İnsanlar huzurun, güveninin, barış ortamının mutluluğunu huzurunu yaşamaya başladılar. Biz bu anlamda Diyarbakırlıları, Başbakanımızın yapacağı mitinge katılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"TABELANIN KALDIRILMASI OLMASI GEREKEN BİR DURUM"

Diyarbakır Valiliği tarafından Gökalp Caddesi üzerinde bulunan 'Ne mutlu Türküm diyene' yazılı tabelanın kaldırılmasını da değerlendiren Altaç, tabelanın kaldırılmasının olması gereken bir durum olduğunu kaydetti. Altaç, "Başbakanımızın dediği gibi, bölgesel etnik milliyetçiliğini hiçbir zaman yapmayacağız. Aynı zamanda inanç milliyetçiliğini de yapmayacağız. Türkiye'de yaşayan 76 milyonun tamamı kökeni, inancı ne olursa olsun bizim için birdir. Bir arada yaşama şartlarını oluşturmamız gerekiyor. Mutlu ve huzurlu yaşamaları için bizim imkanlar yaratmamız gerekiyor. Diyarbakır'daki yazının kaldırılması da olması gereken bir durumdur" ifadelerini kullandı.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2013, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER