AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten'den 'Lice Olayları ve Çözüm Sürecine' İlişkin Açıklama

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylar ve çözüm sürecine ilişkin, "Türk Ergenekon ve Kürt Ergenekon bu işten nemalandığı için bu işin bitmesini kesinlikle istemiyor."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten'den 'Lice Olayları ve Çözüm Sürecine' İlişkin Açıklama
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylar ve çözüm sürecine ilişkin, "Türk Ergenekon ve Kürt Ergenekon bu işten nemalandığı için bu işin bitmesini kesinlikle istemiyor. Bu işin çözülmesini istemeyen gruplar, Kürtlerin yaşadığı bölgelerde provokasyonda bulunuyor. Bunun bir örneği de Lice'de karakol bahanesiyle denenmeye çalışıldı" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Meclis'te, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylar ve çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. İçten, çok kritik bir dönemden geçildiğini belirterek, "Çözüm sürecindeyiz. Bu topraklara yaklaşık 4 aydır çocuklarımızın cenazesi gelmiyor. Bu süreci elbette provoke etmek isteyen güçler var. Öncesinde İstanbul Gezi Parkı'nda 3 ağacın yer değişikliği ile ilgili Türkiye'nin birçok şehrini savaş alanına çeviren ulusalcı, kafatasçı bir zihniyet vardı. Tek amaçları ülkenin gelişmesini demokratikleşmesini önlemekti. Türk Ergenekon ve Kürt Ergenekon bu işten nemalandığı için bu işin bitmesini kesinlikle istemiyor" dedi. Bu işin çözülmesini istemeyen grupların Kürtlerin yaşadığı bölgelerde provokasyonda bulunduğunu kaydeden İçten, bunun bir örneğinin de Lice'de karakol bahanesiyle denenmeye çalışıldığını belirtti. Bu karakolların 3 yıl önce ihale edildiğini ve süreçle hiçbir alakası olmadığını anlatan İçten, "Karakol inşasını, yenilenmesini bahane ederek yine halkımızı bir şekilde ayaklandırarak bu işi provoke etmeye çalıştılar ve başarılı olamadılar. Bir insanımızın hayatına mal oldu ve 9 vatandaşımız yaralandı. Buradaki sebep güya karakolla alakalı, dediğim gibi oysa bu karakollar öncesinde ihalesi yapılmış karakollar ve yenilenen karakollar" ifadelerini kullandı.

Bu karakolların sadece terörle mücadele görevinde bulunmadığına ve asayiş görevini de yerine getirdiğine işaret eden İçten, "Uyuşturucuyla ciddi anlamda mücadele veren karakollar. Dolayısıyla gerek silahların varlığından gerekse uyuşturucu baronlarının rahatsızlığından dolayı bu işleri bazen 3 ağacın yer değişikliğini bahane ederek bazende karakolların inşasıyla ilgili olayları bahane ederek sorun çıkartıyorlar. Oysa bu süreçte herkese ciddi görevler düşüyor."

BDP ve PKK'nın içinde de çözüm sürecinin olumlu sonuçlanmasını istemeyenlerin olduğunu belirten İçten, "Bazıları bunu istemiyor, şu anda herkesin olumlu konuşması gereken bir noktada bu işin çözülmesini istemeyenlerin sivri dille konuşması ve halkı sokaklara davet etmesinin bu işi provoke eden bir eylem olduğunu düşünüyorum" dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER