Ak Parti İl Başkanı Altaç'tan Okul Kayıt Parası Alımlarına Tepki

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Ataç, bazı okulların kayıt adı altında para almalarına tepki göstererek, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceğini söyledi.Diyarbakır’da okul kaydı yapmak için bazı okullar tarafından ailelerden...

Ak Parti İl Başkanı Altaç'tan Okul Kayıt Parası Alımlarına Tepki
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Ataç, bazı okulların kayıt adı altında para almalarına tepki göstererek, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Diyarbakır’da okul kaydı yapmak için bazı okullar tarafından ailelerden para talep edilmesi üzerine AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na yapılan şikayetleri değerlendiren Altaç, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kayıt parası almanın yasaklandığını ifade ederek, okul idarecilerinin para veya kırtasiye malzemesi talep etmesinin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Altaç, "Diyarbakır’da bazı okulların öğrenci velilerinden kayıt parası adı altında para ile kırtasiye malzemeleri gibi taleplerinin olduğu yönünde partimize şikayet başvurusu yapıldı. Bu konu bizim için çok hassas bir konu. Temennimiz bize gelen taleplerin doğru olmamasıdır. Hükümetimizin konu ile ilgili hassasiyeti kamuoyu tarafından bilinmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızdan kayıt parası, kırtasiye malzemeleri gibi talepleri okul idarelerince yapılmasını hiçbir gerekçe ile kabul edilemez buluyoruz. Bu husus ile ilgili bizler de işin takipçisiyiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER