Ak Parti’li İçten’in Stk Ziyaretleri Sürüyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, TBMM’nin tatile girmesinden sonra seçim bölgesi Diyarbakır’da ziyaretlerini sürdürüyor.AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çeşitli STK’larla ziyaretini sürdürüyor....

Ak Parti’li İçten’in Stk Ziyaretleri Sürüyor
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, TBMM’nin tatile girmesinden sonra seçim bölgesi Diyarbakır’da ziyaretlerini sürdürüyor.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çeşitli STK’larla ziyaretini sürdürüyor. İnsani Yardım Derneği ve Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği’ni (MÜSİAD) ziyaret eden İçten, Kayapınar ilçesinde vatandaşlarla da görüşerek sorunlarını dinledi. AK Parti olarak, vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm ürettiklerini anlatan İçten, ihtiyaç sahibi birçok kesime destek çıktıklarını söyledi. İçten, “Diyarbakır’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sayısı hiç de az değil. Ancak işin bir de sevindirici yanı var ki o da AK Parti iktidarıyla birlikte her kesimden her türlü ihtiyaçlı ve yoksul vatandaşlarımıza gece gündüz demeden ulaşılmaya gayret edilmesidir. Örneğin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gerek yeşil kart, gerek engelli maaşı ve bakıcı maaşı bağlanması devletin vatandaşına verdiği önemi, insanlarımız hastalandığında ambulans yollayarak evinden aldırıp dara düştüğünde yanında olduğunu ve kolladığının en güzel kanıtlarından biridir. Yine sevginin, yardımlaşmanın simgesi olan Ramazan ayında yardım, fitre ve zekatların yerli yerine ulaşması da ayrı bir başarıdır. Konuk olduğumuz evlerde, mahallelerde insanımızın devletimizin bu konulara kayıtsız kalmaması ve memnun olması da en çok bizleri sevindiriyor. Yine aynı şekilde sayın Başbakanımızın selam ve sevgilerini ilettiğimizde gördüğümüz muhabbet ve sevgi de yine aynı şekilde bizim için çok önemlidir” dedi.

İçten, daha sonra Diyarbakır İnsani Yardım Derneği’ni (İHH) de ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. İHH’nin yaptığı yardımlaşmanın önemine vurgu yapan İçten, “Burada olmak, bu gönülden yapılan yardım çalışmalarını gözlemlemek çok mutluluk verici. Özellikle batıdan, yurdun her kesiminden gelen yardım kolilerinin ihtiyaç sahiplerine, Hatay’da, Diyarbakır’da Malatya’da ve başka yerlerdeki Suriyeli mültecilere ve farklı yerlerde bulunan insanlarımıza ulaştırılması çok önemlidir. İHH sadece Diyarbakır için değil, Türkiye için de çok önemlidir. İHH 81 ilimizde ve dünyanın en kritik coğrafyalarında özellikle de Suriye’de yüz binlerce ihtiyaçlı insana adeta Hızır gibi yetişmektedir. Ayrıca ben de geçmişte Diyarbakır İHH’da çeşitli görevler alan biri olarak İHH ile gurur duyuyor ve kendilerine bir kere daha Allah razı olsun diyor ve teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İHH’nin ziyaretinin ardından MÜSİAD’ı ziyaret eden İçten, AK Parti iktidarının bölgedeki iş adamlarını önemsediğini belirterek, çözüm sürecinin oluşmasıyla bölgede yapılan yatırımları değerlendirdi. İçten, “Bu altı aylık süreçte 30 yıldır akan kan durmuştur. Bu barış iklimi Diyarbakır’da kendini en iyi şekilde göstermeye başlamıştır. Artık Diyarbakır, iş adamları, yatırımcılar ve turizmciler için çok ciddi bir fırsat noktası haline gelmiştir. Özellikle son dönemlerde şehrimize gelen çok sayıda yatırımcı bunun en güzel örneğidir. Çözüm süreci devam ettiği sürece hem bölgemiz hem de bölge insanımızın ciddi anlamda refah seviyesi artacak ve yaşam kalitesi de en üst noktaya çıkacaktır. Turizm patlaması olacaktır. Özellikle Silvan Barajı’yla birlikte tarımsal alanların sulanması, uluslararası havaalanımızın temelinin atılması, Diyarbakır-Trabzon yolunun iki yıl içinde bitmesi şehrimizi ve insanlarımızı bambaşka bir noktaya taşıyacak ve Peygamberler ve sahabeler şehrimiz Diyarbakır, kısa zaman içinde hak ettiği noktaya gelecektir. Ancak bu noktada hemen hatırlatmakta yarar var 11 üst geçit ve daha birçok şeyi biz AK Parti iktidarı olarak yaptık. Daha da fazlasını yapacağız çünkü hizmeti önemsiyor ve vatandaşımızı mağdur bırakmamak için adımlar atıyoruz. Fakat belediyenin de gayreti ve yatırımlarını arttırması gereklidir. Bu anlamda Diyarbakır’ın tanıtımı ve yatırımcıları çekmek noktasında da MÜSİAD’ın yardımları, çabaları ve çalışmaları takdire şayandır. Bu vesileyle kendilerine de teşekkür ediyorum. Sonuçta hepimizin amacı Diyarbakır’ı el birliğiyle daha yaşanır bir şehir haline getirmektir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER