Ak Parti'li Vekiller Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekilleri Mine lök Beyaz, M. Galip Ensarioğlu ve Mehmet Süleyman Hamzaoğlulları, kısa süre önce Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne atanan Hidayet Bozkurt'a görevinin...

Ak Parti'li Vekiller Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü Ziyaret Etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekilleri Mine lök Beyaz, M. Galip Ensarioğlu ve Mehmet Süleyman Hamzaoğlulları, kısa süre önce Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne atanan Hidayet Bozkurt'a görevinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Diyarbakır’da gerçekleştirmeyi planladığı çalışmalar hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Diyarbakır'da Şiddeti İzleme ve Önleme Merkezi'nin (ŞÖNİM) açıldığını anlatan Bozkurt, merkezin çok güzel çalışmalara imza attığını dile getirdi. Bozkurt, şiddete uğrayan kadınların merkezde ilk kayıtlarının yapıldığını daha sonra gerekli yerlere aktarıldığını belirterek şiddet mağdurlarının gönderildiği yerlerin gizli tutulduğunu dile getirdi. Bozkurt, yürüttükleri çalışmaları ana başlıklar halinde milletvekillerine anlattı.

"MOBİL EKİPLERİMİZ SAHADA"

Sahada çalışan mobil ekipler sayesinde çok iyi sonuçlar aldıklarını dile getiren Bozkurt, "Uzmanlarımız üzerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını görüyorum. Bu beni çok sevindiriyor. Görevli arkadaşlarımız adeta Diyarbakır’ımız için seferber olmuş durumda. önceden şehrimizin üzerinde kara bulutlar vardı adeta. Kimse üzerine düşen görevi yerine getirmiyordu. Ama bundan sonra kimsenin hizmet verme ile ilgili bir bahanesi olamaz. Bundan sonra iş yapma zamanı, bundan sonra ilimizi marka haline getirme zamanı, bundan sonra icraat zamanı" dedi. Ankara'dan verilecek destekle önemli çalışmalara imza atacaklarına inandığını dile getiren Bozkurt, "Yakında açmayı planlandığımız Sosyal Hizmet Merkezleri için sizden destek bekliyoruz. Çünkü bu merkezlerin açılması için gereken binayı temin etmede sıkıntı çekiyoruz. Bu sorunlarımızı aşarak daha iyi bir hizmet kalitesine ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"BÜTÜN GÖZLER DİYARBAKIR'IN ÜZERİNDE"

Milletvekilleri, ülkemizin gelmiş olduğu bu önemli süreçte tüm gözlerin Diyarbakır’ın üzerinde olduğunu belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hemen herkesin Diyarbakır’ı yakından takip ettiğini dile getiren milletvekilleri Diyarbakır’da yer alan tüm kamu kurumlarına da önemli görevler düştüğünü kaydetti. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Türkiye’de ki huzurevlerinin sayısı ve açıldığı yerlere dikkat çekerek, "Bakın bakalım Türkiye'de huzurevi olmayan kaç tane il var. Bu konuda başta Diyarbakır olmak üzere tüm bölgemizde yaşlılarımıza büyük bir saygı var. Bu bölgemiz için bir gurur kaynağıdır. Ama batıya bakıyoruz birçok insanımız anne ve babasına bakmaktan aciz. Huzurevleri ful kapasite ile çalışıyor. Artık Diyarbakır’ımızın bu yönlerini gösterip Diyarbakır’ımızın yaşanılmayacak bir yer olmadığını herkese göstermeliyiz" dedi.

Galip Ensarioğlu ise bu süreçte STK'lara çok önemli görevler düştüğünü belirterek, "Gerek süreç açısından gerekse Diyarbakır’ımızın gelişmesi açısından desteklerini çok önemsiyoruz. Yapacağımız projelerin onların desteğiyle daha başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Kadınların ve özürlülerin durumuna dikkat çeken Mine Lök Beyaz ise, "Kurum olarak üstlenmiş olduğunuz görev açısından önemli bir yerdesiniz. Yapacağınız çalışmalar çok önemli. Diyarbakır'da geçmişte açılan bu yaraları ancak sizin gibi önemli görevleri üstlenenlerin yapacağı çalışmalar ile kapatabiliriz" diye konuştu.

Daha sonra milletvekilleri hatıra fotoğrafı çekerek kurumdan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER