Anız Yangını Zincirleme Kazaya Neden Oldu

Diyarbakır'da yol kenarında yakılan anız nedeniyle meydana gelen, iki zincirleme kazada 3 kişi yaralandı.

Anız Yangını Zincirleme Kazaya Neden Oldu
Diyarbakır'da yol kenarında yakılan anızın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle oluşan ve 16 aracın karıştığı iki zincirleme kazada 3 kişi yaralandı. Diyarbakır-Mardin karayolunun 10'uncu kilometresindeki Çarıklı yakınlarında yol kenarındaki tarlada anız yakımı nedeniyle çıkan dumanlar, rüzgarın etkisiyle karayolunu kapladı. Aniden görüş mesafesinin düşmesi sonucu 16 aracın karıştığı iki ayrı zincirleme kaza meydana geldi.

Kazalarda Mehmet Yavaşsöz (22), Necdet Coşkun (58), Mustafa Gülmez (39) yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bir süre trafiğe kapanan yol, kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından tekrar açıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri yol kenarındaki anız yangınına müdahale ederek söndürdü.

Kaza yapan sürücü Hüseyin Tunç, Çınar ilçesinden Diyarbakır'a gelirken anız yangını nedeniyle çıkan dumanın yolu kapladığını ve bu nedenle görüş mesafesinin azaldığını belirterek, "Bir anda önümü göremedim ve öndeki araca çarptım. Çarptığım araç şarampole yuvarlandı. Kaza anız yangını nedeniyle oluştu. Anız yakımı önlenmeli" dedi.

Nuri Bitim ise içerisinde bulunduğu minibüsün taksiye çarptığını, arkadan gelen 7 aracın da bu araçlara çarptığını belirterek, anız yangının aynı anda 200 metre uzaklıkta 7 aracın karıştığı başka bir kazaya da sebep olduğunu kaydetti.

Anız yangınlarının kazalara neden olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu konuda gerekli önlemin alınmasını istediler.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER