Avukatlardan Tecavüz Mağduru 16 Yaşındaki Kız İçin ‘durma’ Eylemi

Diyarbakır Barosu avukatları, Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişilerin serbest bırakılmasını protesto ederek, ‘duran adam’ eylemi gerçekleştirdi.Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A.'nın, aralarında...

Avukatlardan Tecavüz Mağduru 16 Yaşındaki Kız İçin ‘durma’ Eylemi
Diyarbakır Barosu avukatları, Bingöl'de 16 yaşındaki E.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen kişilerin serbest bırakılmasını protesto ederek, ‘duran adam’ eylemi gerçekleştirdi.

Bingöl'de, 16 yaşındaki E.A.'nın, aralarında askerlerin de bulunduğu 8 kişi tarafından cinsel istismara uğradığı iddiası başlatılan soruşturmada tutuklanan şahısların, üst mahkemeye yapılan itirazı üzerine mahkeme tarafından tahliyelerine ilişkin verilen karar Diyarbakır Barosu avukatları tarafından protesto edildi. Diyarbakır Adliyesi’nden çıkan avukatlar, adliye önünde 10 dakikalık ‘Durma’ eylemi gerçekleştirdi. Eylemin ardından açıklamalarda bulunan Diyarbakır Barosu Genel Sekreteri Keziban Yılmaz, bu ülkede yaşanan tecavüz vakalarında Diyarbakır Barosu olarak kadın kurumları olarak bugüne kadar yapılmış olan tüm açıklamaların hiçbir şekilde hükümet ve devlet tarafından dikkate alınmadığını çok açık bir şekilde gördüklerini söyledi. Basın açıklaması yapmama konusunda karar aldıklarını kaydeden Yılmaz, Bingöl’de yaşanan hukuksuzluğa karşı, Bingöl mahkemelerinde çıkmış olan karara karşı, hukuksuz karar karşı duracaklarını göstermek adına sadece burada durma kararı aldıklarını ifade etti. Yılmaz, “Kamuoyunda son birkaç gündür Bingöl’de iki yıl boyunca, E.A. isimli bir kız çocuğuna 8 asker tarafından cinsel istismarda bulunulduğu tecavüz edildiği, buna rağmen Bingöl mahkemelerinin vermiş olduğu kararı hayretler içerisinde izlemekteyiz. Bizce bugün E.A.’nın uğramış olduğu mağduriyetini tek sorumlusu yargıdır. Çünkü yargı dün Mardin’de N.Ç. dosyasında vermiş olduğu kararlar ile yapmış olduğu tutum ve davranış ile N.Ç.’nin uğramış olduğu ahlak dışı aynı olaylara bir yerde davet çıkarmıştır. Ve bu davetin sonucunda da E.A. isimli 16 yaşındaki kız çocuğumuz mağdur edilmiştir” dedi.

Avukatlar açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2013, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER