Bağlar Belediyesi Esnaf Toplantılarına Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, esnaf toplantılarına devam ediyor.Kaynartepe Mahallesi Bağlar Belediyesi Taziyeevi’nde gerçekleştirilen esnaf toplantısına Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bağlar...

Bağlar Belediyesi Esnaf Toplantılarına Devam Ediyor
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, esnaf toplantılarına devam ediyor.

Kaynartepe Mahallesi Bağlar Belediyesi Taziyeevi’nde gerçekleştirilen esnaf toplantısına Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bağlar İlçe Başkanı Ahmet Gezen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Kaya, meclis üyeleri ile ilçe yöneticileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Belediyenin 2012-2013 yılının çalışmalarını esnafla paylaşan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Sunay Caddesi boyunca binaların cepheleri yenileceğini söyledi. Toplantının temel amacı Kaynartepe’de yapılacak düzenlemeler konusunda esnafın görüş ve önerilerini almak olduğunu dile getiren Baran, “Toplantımızın amacı 2012-2013’te yaptığımız proje ve çalışmaları paylaşarak esnaflarımızı bilgilendirmektir. Sunay Caddesi dış cephe yenileme ve peyzaj düzenleme çalışmasında yaya öncelikli ekolojik bir düzen kurmayı düşünüyoruz. Bu alanda mevcut ağaçların yanında yüze yakın ağaç daha dikeceğiz. 21 bin metrekarelik çalışma alanında Oryıl Kavşağı’ndan Ofis alt geçitte kadar uzanan 700 metrekare uzunluğundaki caddenin ağaçlandırma ve sağ-sol kaldırım yenilemesi ile birlikte engelli yurttaşlar içinde 1 buçuk kilometre uzunluğunda engelsiz yürüyüş aksı yapılacak. Ayrıca 58 binanın ısı yalıtım ve cephe yenilemesi yapılacaktır. Sunay Caddesi esnafları içinde estetik tabela çalışmaları yapılacak. Yine Oryıl Kavşağı ışıklı su gösterisi yapılacak. Ayrıca bu projede daha çok yörenin doğal taşları ve yerel malzemeleri kullanılacaktır. Refüjde yapılacak çalışmalarda dekoratif aydınlatmalar kullanılacaktır” dedi. Yapılacak projeler arasında köylere de ağır vereceklerini aktaran Baran, “Ayrıca belediye olarak Körtepe, Gömmetaş, Topraktaş, Sarıdallı ve Taşdirek köylerinde halkevlerini yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Baran’ın ardından söz alan esnaf, projeler için belediyeye teşekkür ettiklerini kaydederek, Sunay Caddesi’ndeki çalışmalar için bazı öneriler sundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER