Bağlar Belediyesi Günışığı Mağazası Bu Yıl 3 Bin 500 Kişiyi Giydirdi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesinin mağdur vatandaşların giyim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hizmete açtığı Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, bir yıllık faaliyet raporunu açıkladı. Mağaza bu yıl Diyarbakır’da...

Bağlar Belediyesi Günışığı Mağazası Bu Yıl 3 Bin 500 Kişiyi Giydirdi
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesinin mağdur vatandaşların giyim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla hizmete açtığı Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, bir yıllık faaliyet raporunu açıkladı. Mağaza bu yıl Diyarbakır’da yardıma muhtaç 3 bin 500 kişiyi giydirdi.

Bağlar Belediyesinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara yönelik hizmetlerinden biri olan Günışığı Mağazası, her altı ayda bir ücretsiz olarak sunulan hizmetle birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşıyor. 2007’den beri çalışmalarını aralıksız sürdüren Günışığı Yarımlaşma ve Dayanışma Mağazası, 2013 yılında 660 aileden toplam 3 bin 500 kişiye yardım etti. Günışığı Mağazası, başta Diyarbakır olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerindeki yardımseverlerin gönderdiği yardımları ihtiyaç sahibi yurttaşlara ulaştırmaya çalışıyor.

"660 AİLEDEN 3 BİN 500 KİŞİYE YARDIM ELİ UZATTIK"

Mağazanın amaçlarından birinin insanlar arasındaki yardımlaşmayı güçlendirmek olduğunu dile getiren Bağlar Belediyesi Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası yöneticilerinden Yıldan Altun, mağazanın ilk yıllarında beklediklerinin üstünde bir yoğunluğun söz konusu olduğunu söyledi. Son 6 yılda 5 bin 500 aileye ulaştıklarını sözlerine ekleyen Altun, "Eşi ölmüş, eşinden boşanmış, eşi cezaevinde olan, yaşlı ve kimsesi olmayan kişilere öncelik tanıdık ve çalışmamızı bu doğrultuda sürdürmeye başladık. Bu elimizde kayıtlı bulunan maddi durumu kötü 3 bin 500 ailenin hepsine uğradık. Üç dört ay saha çalışmaları yaptık. Toplamda bir yıl boyunca 660 aileye yardım yaptık. 660 aile içinden de 3 bin 500 kişiyi giydirdik" dedi.

"YARDIM ALMAYA GELEN KADINLARLA BİR DUYGU BAĞI OLUŞTURDUK"

Sürdürdükleri çalışmanın yetersizliğine değinen Altun, kayıtlı bulunan bütün ailelerin demografik özelliklerini bir kitap şeklinde çıkartacaklarını belirterek, "Kitapta bu ailelerin hayat hikayelerini bir anekdot şeklinde halkımızla paylaşmayı düşünüyoruz. Kadınlarla bir duygu bağı oluşturuyoruz. Kadınların psikolojik desteğe ihtiyacı varsa onu Kardelen Kadın Evimize yönlendiriyoruz, eğitime ihtiyacı olanları Eğitim Destek Evine yönlendiriyoruz. Biz Günışığı Mağazası olarak Diyarbakır esnafından, sanayicilerinden, iş adamlarından ve iş kadınlarından destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 6 yıldır her dönem Günışığı Mağazası’ndan yardım aldıklarını dile getiren mahalle sakinlerinden Menekşe Aslan ise, verilen yardımlardan dolayı çok memnun olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2013, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER