Bağlar Belediyesi'nden 'yüzme Havuzu' Projesi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca çocuklar için yüzme havuzu projesi başlatıldı.Projenin açılışı Yahya Kemal İlkokulu'nda kurulan seyyar yüzme havuzu ile başlatıldı. Belediye tarafından yapılan açılışa,...

Bağlar Belediyesi'nden 'yüzme Havuzu' Projesi
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından yaz dönemi boyunca çocuklar için yüzme havuzu projesi başlatıldı.

Projenin açılışı Yahya Kemal İlkokulu'nda kurulan seyyar yüzme havuzu ile başlatıldı. Belediye tarafından yapılan açılışa, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Bağlar Belediye Başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürlükleri, veliler ve çok sayıda çocuk katıldı. İzdihamı önlemek amacıyla geniş güvenlik önlemleri alındı. Zabıta ve güvenlik personellerine rağmen yüzme havuzuna girmek isteyen çocuklar birbirleriyle yarıştı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Diyarbakır sıcaklarına karşı çocukların ihtiyaçlarını gidermek adına seyyar yüzme havuzu projesini geliştirdiklerini söyledi. Bağcılar, Kaynartepe, Muradiye bölgelerine denk gelecek şekilde üç yüzme havuzu açılacağını ve bu yüzme havuzlarından tüm çocukların faydalanacağını belirten Baran, "Kazım Karabekir ve Ali Kuşçu İlköğretim okullarında, bu hafta içinde 2 havuz daha açacağız. Amacımız bu yaz boyunca çocukların eğleneceği, serinleyeceği alanlar yaratmak. Bu seyyar havuzlar eylül ayına kadar çocukların hizmetinde olacak. Bunların yanı sıra Kaynartepe’de çocuk oyun evi ve yüzme havuzu ile Yunus Emre’de çocuk parkı ve yüzme havuzu projelerimiz var. Bunlarında çalışmaları başladı. Umuyoruz ki, bu yılın sonuna kadar tamamlayacağız. Yine yaz boyunca yaz spor okulu ve eğitim destek evlerimizde, kültürel ve sanatsal kurslar açacağız" dedi.

Baran’ın ardından konuşan Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Bağlar Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini belirterek, bu tür güzel çalışmalara devam edilmesi gerektiğini dile getirdi. Sevgili, "Bağlar Belediyemiz ile işbirliği halinde olarak üç okulumuzda Diyarbakır’ın kavurucu sıcakları altında öğrencilerimizin, gençlerimizin sıcaklar altında bu havuzlarda serinleyeceklerini umut ederiz. Bu katkılarından dolayı belediyemize ve belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu üç okulumuzun yanında bundan sonra diğer alanlarımızda da sosyal ve kültürel etkinliklerin artarak devamını temenni ediyoruz. Sevgili veliler, sizden bir ricamızda çocuklarınızla birlikte gelmenizdir. Sizlerin bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

Yüzme havuzlarından 06-12 yaş arası çocukların faydalanacağı havuzlar 09.00-12.00 ve 14.00-17.00 saatleri arasında açık olacağı, çocukların da eğitmenler eşliğinde yüzebileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 16:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER