Bağlar’da Çocuk Oyun Evi’nin Temeli Atıldı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından, Kaynartepe Mahallesi çocuk oyunevi ve çocuk yüzme havuzunun temel atma töreni gerçekleştirildi.Kaynartepe Mahallesi çocuk oyunevi ve çocuk yüzme havuzunun temel atma törenine Barış ve Demokrasi...

Bağlar’da Çocuk Oyun Evi’nin Temeli Atıldı
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından, Kaynartepe Mahallesi çocuk oyunevi ve çocuk yüzme havuzunun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynartepe Mahallesi çocuk oyunevi ve çocuk yüzme havuzunun temel atma törenine Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, BDP İl Eşbaşkanı M. Emin Yılmaz, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Kayapınar Belediye Başkanı Vekili Mahmut Dağ, Yenişehir Belediye Başkanı Vekili Adil Koyun ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bu proje ile Bağlar’da yaşayan çocuklara yeni imkanlar oluşturmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Baran, “Belediyecilik elbette sadece şehircilik, yol, park değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel ihtiyaçların yine sportif çalışmaların yürütülmesi anlamına da geliyor. BDP’li belediyeler olarak her dönem toplumun ihtiyaçlarını kadınların, gençlerin ve çocukların ihtiyaçlarını gözeterek planlama yapıyoruz. Bu yıl içerisinde çocuklar için birçok çalışmamız olacak. Bugün temelini attığımız Kaynartepe çocuk oyun evi ve çocuk yüzme havuzu bunlardan biri. Bununla birlikte en kısa zamanda Yunus Emre Mahallesi’nde de bir çocuk parkı ve yüzme havuzu projemizin temel atmasını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Yine çocuklar için bu yaz Diyarbakır’ın sıcaklarını da göz önünde bulundurarak gerçekten ihtiyaç olarak düşündüğümüz seyyar yüzme havuzlarını Bağlar’ın çeşitli noktalarına kuracağız” dedi.

"ÇOCUKLARA YATIRIM GELECEĞE YATIRIMDIR"

Baran, mevcut imkanlarla ellerinde geldiğince sosyal, kültürel ve sportif hizmetleri gerçekleştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Çocuklar bizim geleceğimiz elbette onlar için yapacağımız her şey kendi geleceğimizi kurmak anlamına geliyor. Ne yapsak bu halk için yeterli olmayacağını biliyoruz ancak belediye olarak kendi imkanlarımız doğrultusunda yapabildiğimizin azamisini yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından parkın temeli atıldı.

Birkaç ay içinde faaliyete geçecek olan Kaynartepe Mahallesi çocuk oyun evi ve çocuk yüzme havuzu, bodrum artı zemin ve 2 kat olarak inşa edilecek. Bin 651.6 metrekare alan üzerine kurulacak yüzme havuzlarının yanı sıra önündeki parkla beraber toplam bin 965.6 metrekarelik bir alana sahip olacak ve aynı zamanda dört atölye ve bir konferans salonu yapılacak. Çocuk oyunevinin ikinci katında çocuklara yönelik trafik gibi eğitimler verilecek. Bunun yanında çocuk oyunevi bahçesinde çocuk oyun parkı yapılması planlanıyor.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2013, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER