Bağlar’da Halk Toplantıları Devam Ediyor

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından, 5 Nisan Mahallesi’nde Sakarya esnafı ile halk toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bağlar Belediye Başkan Yardımcıları Osman Kaya ve Yüksel...

Bağlar’da Halk Toplantıları Devam Ediyor
Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından, 5 Nisan Mahallesi’nde Sakarya esnafı ile halk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Bağlar Belediye Başkan Yardımcıları Osman Kaya ve Yüksel Aslan Acer katıldı. Belediyenin iki yıllık çalışmalarını halkla paylaşan Baran, belediyenin yaptığı hizmetleri halka anlatmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla halk toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi. Katılımcı belediyecilik anlayışını esas alarak halka gittiklerini kaydeden Baran, halktan aldıkları görüş ve öneriler çerçevesinde projeler ürettiklerini belirtti. Projelerin yanı sıra, belediyenin 2009-2013 yılları arasındaki gelir-gider bilançosunu da halka sunan Baran, “Şeffaf ve katılımcı belediyeciliği geliştirmek istiyoruz. Belediyenin yaptığı tüm yatırımlardan, harcamalardan ve gelirlerden herkesin bilgi alma hakkının olduğuna inanıyoruz” dedi.

Sakarya Caddesi için yeni bir proje yaptıklarını aktaran Baran, yapılacak düzenleme ile bu alanda ticaretin canlanacağını ifade etti. Baran, “Sakarya Caddesi’nde aydınlatma elemanları yenilecek, cadde girişleri trafik kontrol bariyerleri ile kapatılacak, caddenin bazı etaplarında yağmur suyu drenaj hattının yenilenmesi sağlanacak, sundurmalar görsel açıdan yenilenecek ve izinsiz bir şekilde caddeye eşya atılmasının önüne geçilerek, alışveriş yapanların yaşadığı sıkıntılar giderilmeye çalışılacaktır” diye konuştu.

Baran’ın Sakarya Caddesi’ndeki düzenlemelere ilişkin verdiği sunum sonunda toplantıya katılan esnaflarda görüş ve önerilerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2013, 16:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER