Bağlar’da Mahalleli Kadınlarla Toplantılar Devam Ediyor

Bağlar Belediyesi, Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki kadınlarla çalışmaları paylaşmak ve mahalledeki kadınların önerilerini almak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.Bağlar Belediyesi tarafından, Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi’nde gerçekleştirilen...

Bağlar’da Mahalleli Kadınlarla Toplantılar Devam Ediyor
Bağlar Belediyesi, Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki kadınlarla çalışmaları paylaşmak ve mahalledeki kadınların önerilerini almak amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Bağlar Belediyesi tarafından, Ferzad Kemanger Eğitim Destek Evi’nde gerçekleştirilen toplantıya Bağlar Belediye Bşkanı Yüksel Baran, BDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Nezahet Ülker, Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Sema Koç, Kardelen Kadın Evi Koordinatörü Mukaddes Alataş ve mahalleli kadınlar katıldı. Toplantıda Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, belediyenin kadın ve çocuklarla ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bir sunum yaptı. Sunumun ardından Baran, yapılacak çalışmalarla iletişimi güçlendirmek, kadınların görüş ve önerilerini yer vermek istediklerini söyledi. Baran, “Belediye olarak birçok çalışma yürüttük ancak bunların yeterli olmadığını biliyoruz. Bu nedenle daha çok kadınlarla görüş-alışverişinde bulunmak istedik. Kadınlarımız, sosyal yaşama katılım, belediye hizmetlerinden faydalanma, istihdam gibi birçok konuda ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Belediye olarak bu sıkıntıların önüne geçmek için kadınlarımızın talepleri çerçevesinde yeni projeler oluşturmak istiyoruz” dedi.

Baran’ın ardından söz alan BDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Nezahet Ülker de mahallelerde kadın meclislerini oluşturacaklarını söyleyerek, Bağlar'da kısa zaman içinde üç tane kadın meclisi açacaklarını belirtti.

Toplantıya katılan kadınlar ise ağırlıklı olarak istihdam alanlarının açılması gerektiğine dikkat çekti. Toplantı yürütülen konuşma ve tartışmaların ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER