Bakan Eker, Diyarbakır’da Bayramlaşma Törenine Katıldı

Diyarbakır’da çözüm süreci ile birlikte oluşan huzurlu ortamda ilk kez vatandaş, asker, polis ve bürokratlar bir arada bayramı kutladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bayramlaşma töreninde Diyarbakırlılar’ın bayramını...

Bakan Eker, Diyarbakır’da Bayramlaşma Törenine Katıldı
Diyarbakır’da çözüm süreci ile birlikte oluşan huzurlu ortamda ilk kez vatandaş, asker, polis ve bürokratlar bir arada bayramı kutladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bayramlaşma töreninde Diyarbakırlılar’ın bayramını Kürtçe kutladı.

Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Diyarbakırlılar, ilk kez devlet yetkileriyle bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadı. Karayolları Tesisleri’nde düzenlenen törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, AK Parti milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Oya Eronat, Süleyman Hamzaoğulları, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, daire amirleri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eker, Vali Kıraç ve milletvekilleri, vatandaşların bayramını kutladı. Törende Kürtçe ‘Cejna we piroz be’ diyerek Diyarbakırlılar’ın bayramını kutlayan Bakan Eker, ilk kez resmi bir törenle vatandaşlarla bayramlaşmanın yaşandığını, bunun özlenen bir bayramlaşma olduğunu söyledi. Herkese hayırlı bayramlar dileyen Bakan Eker, "Allah, nice bayramlara barış ve huzur içerisinde bizleri kavuşturmayı nasip etsin. Diyarbakır bu bayramda çok uzun süredir özlemle, hasretle beklenen huzur ve güven ortamının yaşandığı bir bayram yaşıyor. Bu bayram Diyarbakır için çok anlamlı. Çözüm sürecinin benimsendiği ve barışa, sevgiye, kardeşliğe dört elle vatandaşlarımızın sarıldığı bir bayramdır. Biz de onun sevincini yaşıyoruz. Daha önceki yıllarda sadece camilerde vatandaşlarla bayramlaşıyorduk. Resmi bayramlarda sadece kamu kurum kuruluş temsilcileri davet edilirdi. Ama bu bayramlaşmada bütün vatandaşlarımız davet edildi. Esnaf, tüccar, muhtar, çocukların ve birçok kesimin katıldığı bu bayramı güzel bir şekilde kutluyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2013, 21:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER