Bakan Eker Ve Hisarcıklıoğlu’ndan Dtso’ya Ziyaret

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası’nın (DTSO) yeni seçilen yönetimini ziyaret etti.Yatırım teşvikleri toplantısına...

Bakan Eker Ve Hisarcıklıoğlu’ndan Dtso’ya Ziyaret
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası’nın (DTSO) yeni seçilen yönetimini ziyaret etti.

Yatırım teşvikleri toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, DTSO’nun yeni seçilen yeni başkanı Ahmet Sayar ve yönetimini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. DTSO binasında gerçekleşen ziyarette konuşan Bakan Eker, DTSO’nun kent için önemli gelişmeler yaptığını ifade ederek, çözüm sürecinde de vurgu yaparak Diyarbakır’a her geçen gün ilginin arttığını söyledi. Bakan Eker, "Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası, çok köklü bir kuruluştur. Tarihi çok eskilere dayanıyor. Diyarbakır’ın sanayi, ekonomik gelişmesinde, istihdamın artmasında, reel sektörü temsil eden bu odanın mensuplarının çalışmaları çok önemlidir. Diyarbakır’da yeni bir süreç yaşanıyor. Geçmişte bir çok şey bir gölgenin altındaydı. Çözüm süreciyle birlikte, Diyarbakır’a olan ilgi farklılaştı. Diyarbakır ile ilgilenen insan sayısında artış var. Özellikle yatırım noktasında veya mevcut kapasitelerinin artması konusunda, bölgenin gelişmesi, kalkınmasına ve refah düzeyinin artmasına büyük katkısı olacak" dedi.

"DTSO DEVRİM NİTELİĞİNDE İKİ ADIM BİRDEN ATTI"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise DTSO’nun yapılan son seçimlerde devrim niteliğinde yeniliklerin olduğunu dikkat çekerek, DTSO en genç başkanını seçmesi ve yönetime kadın getirilmesini devrim olarak gördüğünü anlattı. Hisarcıklıoğlu, "Diyarbakır’da birkaç tarihi ilki beraber yaşıyoruz. Şu an DTSO başkanlığını yapan 3 başkan bir arada oturuyor. Bu durumu başka bir şehirde göremezsiniz. Kutbettin Arzu, Galip Ensarioğlu ve Ahmet Sayar yan yana oturuyorlar. Geçmişteki başkanlarımızla, Diyarbakır’ın sanayisinin gelişmesi için birlikte çalışmalar yürüttük. Diyarbakır insanının aklını, zekasını Galip Ensarioğlu ve Kutbettin Arzu’da gördüm. DTSO devrim niteliğinde iki adım attı. Bundan ötürü sanayicilerimizi kutluyorum. Bu devrimlerden bir tanesi DTSO’nun en genç başkanı Ahmet Sayar, seçilmiş. Biz ülkemizin geleceğini gençler ve kadınlarda görüyoruz. TOBB olarak, 2007 yılında Genç ve Kadım Girişimciler Kurulu’nu kurarak, gençlerin ve kadınların önünün açılması lazım dedik. Bunun en güzel yansımasını bugün gururla görüyorum ki bu DTSO’da yaşandı. En genç seçilen başkanımız ve bu durum kadar önemli olan da tarihte ilk defa DTSO’nun Meclis’inde bir kadın var. Aynı zamanda başkan yardımcı oldu. Diyarbakır bölgenin öncüsünün olduğu en önemli göstergesidir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2013, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER