Baran Suriyeli Kadınları Ağırladı

Diyarbakır’da gerçekleştirilen 1’inci Ortadoğu Kadın Konferansı’na Suriye’den katılan delegasyon üyeleri Bağlar Belediyesi’ni ziyaret etti.Suriye’den gelerek, Diyarbakır’da gerçekleştirilen 1’inci Ortadoğu Kadın Konferansı’na...

Baran Suriyeli Kadınları Ağırladı
Diyarbakır’da gerçekleştirilen 1’inci Ortadoğu Kadın Konferansı’na Suriye’den katılan delegasyon üyeleri Bağlar Belediyesi’ni ziyaret etti.

Suriye’den gelerek, Diyarbakır’da gerçekleştirilen 1’inci Ortadoğu Kadın Konferansı’na katılan delegasyon üyeleri ve PYD Eş Başkanı Asya Abdullah, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran’ı makamında ziyaret etti. Başkan Baran ve Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer tarafından karşılanan heyet, belediye ve ilçedeki genel sorunların yanı sıra sosyal projeler hakkında da bilgi aldı. Başkan Baran, “Rojava’daki mücadele kadınların öncülüğünde yürüyor. Kadın toplumun değiştirici gücü olarak büyük bir mücadele veriyor. Belediye olarak her zaman Rojava’daki halkımızın yanındayız. Bundan sonra da desteklerimiz devam edecek. Deneyimlerimizi paylaşmak kadar ortak çalışmalarda gerçekleştirebiliriz” dedi.

Suriye’deki savaş nedeniyle birçok sorun yaşadıklarını dile getiren delegasyon üyeleri, başta alt yapı olmak üzere, sağlık ve temizlik sorunuyla uğraştıklarını söyledi. Suriye’de sistem ve belediyelerin çöktüğü için halkın kendi imkanlarıyla belediyelerin yapması gereken işleri yaptığını, bu konuda halk belediyeciliğini geliştirdiklerini vurguladı. Sağlık, ilaç, hijyen konularında destek istediklerini belirten heyet, karşılıklı heyetlerle belediyecilik konusunda ortak çalışmalar yürütülebileceği hususunda anlaşmaya vardı.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER