Başsavcı'ya Dost Kazığı mı?

İzmir'den Manisa'ya adeta tenzil-ü rütbeyle görevlendirilen Başsavcı Durdu Kavak, veda töreninde, "dost kazığı" imasında bulunarak, ""Hayatta en zor şey, dost bildiklerinizin size yaptıklarıdır" sözü dikkat çekti.

Başsavcı'ya Dost Kazığı mı?
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yaz kararnamesiyle adeta tenzil-ü rütbeyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı görevirden, İzmir'in ilçesi konumundaki Manisa'ya Cumhuriyet Başsavcısı olarak Durdu Kavak için önceki gün adliyede veda töreni düzenledi. Kavak, dostlarına sitem dolu manidar mesajlar göndererek İzmir'e veda etti.
 
KAVAK KİME SİTEM ETTİ

Kavak, "Dosttan gelen kurşun, gül hükmünde demek durumundasınız. Diğer taraftan şu güneşin bağrında burada biraraya gelmişsiniz. Sizlere iki laf etmeden, hitap etmeden gitmek edepsizlik olurdu diye bu konuşmayı yapmak durumunda kalıyorum. Farkındasınız, cümlelerimi çok düzgün kuramıyorum, boğazım düğümleniyor, çünkü hayattaki en zor şey arkadaşlar, dost bildiklerinizin size yaptıklarıdır. Allah kimseyi bir daha böyle bir şeyle karşı karşıya bırakmasın." ifadelerini kullandı.
 
DOST DEDİĞİ KİMLER?
 
Kavak'ın atamasıyla ilgili sitem dolu sözleri, "Dost kazığı mı" sorusunu gündeme getirdi. Buarada, Kavak'ın dost dediği kişilerin kim olduğu da merak konusu olurken, HSYK mı yoksa siyasi ve İş Çevreleriyle olan sıcak diyaloğundaki isimler mi dedirtirken, törende konuşan İzmir Bölge İstinaf Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş ise uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını söyledi.
 
KAVAK ŞİİRLER SIRALADI

Diyarbakır'da görev yaptığı süre içerisinde sürekli olumsuz haber ve iddialarla gündeme gelen Kavak veda töreninde, Diyarbakır'dan İzmir'e tayin olduktan sonraki ilk adli yıl töreninde Aristo'nun bir lafına atfen, "İdarecilikte kolay olan iyi olmaktır, zor olan adil olmaktır." dediğini hatırlatması dikkat çekti.
Diyarbakır'daki icraatlarının üzerine adeta sünger çekme düşüncesiyle Kavak, "Ben adil bir başsavcı olacağım demiştim, bu zamana kadar hep adil oldum, burada da adil olmaya çalıştım. Adil olmamın karşılığı bu olsa da böyle olmaya devam edeceğim, bunu buradan herkese ilan ediyorum" diyekonuştu.
Şiirlerden de alıntı yapan Durdu Kavak, "Hani şair diyor ya, 'Gerçeğin hayalden farkı, uzağa atmak istersin yakına düşer. Öyle zamanlar, mekanlar, öyle insanlar vardır ki zaman unutturmak istedikçe de akla düşer" dedi. "Cenazemde olmasın ne takım ne arabam, beni alıp götürsün tam yanmış dört dört adam." mısrasını da okuması dikkat çekti. Törenin sonunda Başsavcı Kavak ve eşi, adliyeden ayrıldı.

DİYARBAKIR SÖZ GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2013, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER