Çocuk Yaz Kampı Başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı çocukların tatil yapması amacıyla her yıl, Elazığ’da bulunan Hazar Gölü kıyısında düzenlediği çocuk yaz kampı başladı.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire...

Çocuk Yaz Kampı Başladı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı çocukların tatil yapması amacıyla her yıl, Elazığ’da bulunan Hazar Gölü kıyısında düzenlediği çocuk yaz kampı başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün organizasyonu ile 8 yıldır devam eden çocuk yaz kampının ilk tatilcileri yola çıktı. Sümerpark Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı önünde aileleriyle birlikte toplanan çocukları Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürü Hikmet Altun ve Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Güler Menteş Turhallı karşıladı. Yenişehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından belirlenen, Şehitlik semtindeki dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan 9-14 yaş arası 100 çocuk eğitmenlerle birlikte çocuk yaz kampına gönderildi. İçerisinde diş fırçası, diş macunu, ayakkabı, terlik, havlu takımı, şort, tişört, şapka, bandana, terlik, iç çamaşırı, çorap ve şampuan gibi ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu spor çantasını alan çocuklar büyük bir heyecanla kampın yolunu tuttu.

Kampta bir hafta boyunca kalacak çocuklar tatil yapmanın yanı sıra çeşitli atölye çalışmalarına katılacak. Çocuklar, insan hakları ve demokrasi atölyesi, üreme sağlığı ve akran eğitimi, felsefe ve okuma atölyesi, çevre atölyesi, satranç, resim ile atık malzemeden yeniden üretim atölyesi ve poi atölyesinden faydalanacak.

Bugüne kadar 4 bin 720 çocuğun faydalandığı kamptan bu yıl gidecek olan 810 çocukla birlikte toplamda 5 bin 530 çocuk yararlanmış olacak.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2013, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER