Deah’ta Dört Dille Sağlık Hizmeti

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (DEAH) görevli Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Askeri Türken'in, Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce bildiği, gelen hastalara rahat sağlık hizmeti verdiği belirtildi.Dicle Üniversitesi...

Deah’ta Dört Dille Sağlık Hizmeti
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (DEAH) görevli Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Askeri Türken'in, Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizce bildiği, gelen hastalara rahat sağlık hizmeti verdiği belirtildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan, Ankara Fizik Tedavi Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ihtisas yapan ve Türkçe, Kürtçe, Zazaca ve İngilizceyi iyi derecede bilen Dr. Askeri Türken, DEAH’ta göreve başladı. Toplumda yüksek oranda tıbbı rehabilitasyon ihtiyacı olan hastaların olduğuna dikkat çeken Türken, şöyle konuştu: “Genelde her yaşta yaşlı ve çocuk hastalarımız oluyor, felçli hastalar ve ortopedik hastalarda oluyor. Bunlara yönelik tedavileri elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Kürtçe ve Zazaca bilmem sebebiyle Türkçe bilmeyen hastalarla iyi anlaşıyoruz. Dertlerini anlıyorum ve elimden gelenin fazlasıyla yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu da onları mutlu ediyor. Çok ağır yatalak hasta varsa gerekirse eve gidip gereken desteği vermeye hazırım. Yeter ki gelip bana ulaşsınlar hasta yakınları. Böyle güzel bir hastanede çalışmak hizmet etmek benim için bir onurdur."

Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu ise, çok dil bilen doktorların DEAH’ın bünyesinde bulunmasının hastanenin önemini artırdığını ifade ederek, bu durumun Türkçe bilmeyen insanlar açından da önemli olduğunu söyledi. Kurtoğlu, dil bilen doktorların hastaları memnun ettiğini belirterek şunları söyledi: "Öyle insanımız var ki hiç Türkçe bilmiyor. Sadece Kürtçe konuşuyor. İster istemez sıkıntılar yaşanabiliyor. Gelen doktor arkadaşlarımızın Kürtçe bilmeleri fayda getirmektedir. Hastalarımızla güzel bir diyalog ve iletişim kurarak tedavilerinde faydalı oluyorlar. Bu durum bizleri sevindirmektedir. Hastalarımız bizler için önemlidir. Biz elimizden gelen tüm imkanları seferber etmekteyiz. Sağlıkta ayırım olmaz, hastalarımızın ve hasta yakınlarının ne sorunları olursa bizlere gelip sorunlarının çözülmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız.”

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2013, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER