Delegasyon Heyeti Toprak'ı ziyaret etti

İl Valisi Mustafa Toprak, Arupa Birliği Türkiye Delegasyonu Heyetini makamında kabul etti.

Delegasyon Heyeti Toprak'ı ziyaret etti
AB Türkiye Delegasyonu Temsilci Yardımcısı Bela Szombati, Hırvatistan Büyükelçisi Drajen Hrastic, İrlanda Büyükelçisi, Kenneth Thomson, AB Türkiye Delegasyonu Danışmanı Elif Torcu, AB Türkiye Delegasyonu Basın Danışmanı Sümbül Eren ve AB Merkez Koordinatörü Mehmet Nazif Güney’den oluşan heyet Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret ettiler.

Delegasyon heyeti, tarihi kent Diyarbakır’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek AB ile Türkiye arasında yürütülen tam üyelik süreci ve Diyarbakır’da ki ekonomik ve sosyal gelişmeler hakkında Toprak'la bir süre görüştü.

DELEGASYON HEYETİ

Vali Toprak ise ülkemizin, AB ve üye ülkelerle ile olan ilişkilerin köklü bir geçmişe sahip olduğu vurgulayarak. 1963 yılında Türkiye'nin Avrupa Ekonomik Topluluğu ile ortaklık anlaşması imzalamasıyla başlayan sürecin zaman içerisin de inişli çıkışlı bir grafik göstermekle beraber 2005 yılında başlayan müzakere süreci ile birlikte bu konuda önemli mesafe alındığını kaydetti
Heyet üyelerine, Diyarbakır’ın ekonomik ve sosyal gelişiminden de bahseden Vali Toprak, "İnsanlık tarihi boyunca her daim bir kültür ve medeniyet merkezi olan şehrimiz, yaşanan olumlu süreç ve her alanda gerçekleştirilen önemli yatırımlar ile artık bir finans merkezi olma yolunda da hızla ilerlemektedir" dedi. Vali Toprak, Avrupa Birliği Delegasyonunun AB’yi tanıtmak amacıyla “ Avrupa Birliği Yolunda” adı altında tanıtım tırının da Diyarbakır’da bulunmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER