Diyanet-sen'den Bingöl’deki Taciz Olayına İlişkin Açıklama

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Diyarbakır Şubesi, Bingöl'de yaşanan taciz olayı ile ilgili basın açıklaması düzenledi.Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Bingöl’de 2 yıl önce 16 yaşındaki...

Diyanet-sen'den Bingöl’deki Taciz Olayına İlişkin Açıklama
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Diyarbakır Şubesi, Bingöl'de yaşanan taciz olayı ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, Bingöl’de 2 yıl önce 16 yaşındaki lise öğrencisinin 8 uzman çavuş tarafından cinsel istismara-tecavüze uğraması ve sanıkların serbest bırakılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Evsen, suçu işledikleri bilinen kişilerin tutuklanıp serbest bırakılmasının adalete olan güveni zayıflattığını söyledi. Evsen, "Bu 8 sanığın insanların can ve mal güvenliğini sağlamakla görevli olması olayı daha da korkunçlaştırmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri en azından olay sonuçlanana kadar bu kişilerin kurum ile olan ilişkilerini kesmeliydi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının olaya müdahil olması memnuniyet vericidir. Bakanlığın, aile hak ve menfaatlerini savunan bir kurum olması bu tür olaylar için yasal caydırıcı gücünün artırılması gerektiği açıkça ortadadır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2013, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER