Diyarbakır’da 19 Mayıs Etkinlikleri

Diyarbakır’da yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarında milletvekilleri ile vatandaşlar kol kola halay çekti.19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Diyarbakır'da sabah saatlerinde Anıt Park'taki...

Diyarbakır’da 19 Mayıs Etkinlikleri
Diyarbakır’da yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlamalarında milletvekilleri ile vatandaşlar kol kola halay çekti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Diyarbakır'da sabah saatlerinde Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlandı. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut ile AK Parti Diyarbakır milletvekili Oya Eronat’ın katıldığı çelenk töreninin ardından Dağkapı Meydanı’ndaki kutlamalara geçildi. DağKapı’daki kutlamalara, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mehmet Hamzaoğulları ile Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Diyarbakır Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Abdullatif Umut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Abdullatif Umut, tüm gençlerin bayramını kutladığını belirterek, eskiden kutlamaların sadece törenden ibaret olduğunu ancak artık 19 Mayıs’ın bir bayram gibi şenliklerle kutlandığını söyledi. Umut’un konuşmasının ardından çeşitli branşlardaki sporcuların gösterisi oldu.

Dicle Üniversitesi Modern Halk Dansları'nın Karadeniz, Ege bölgeleri gibi çeşitli bölgelere ait halk oyunları sahnelendi. Etkinlikler kapsamında yetenek avcısı standı açıldı. Kutlamalar, protokol üyeleri ve vatandaşların halay çekmeleri ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2013, 21:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER