Diyarbakır’da Ali Haydar Bengi’yi Anma Etkinliği

Diyarbakır’da, yaklaşık 3 yıl önce Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi’yi anma etkinliği düzenlendi.Kayapınar ilçesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Adalet...

Diyarbakır’da Ali Haydar Bengi’yi Anma Etkinliği
Diyarbakır’da, yaklaşık 3 yıl önce Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi’yi anma etkinliği düzenlendi.

Kayapınar ilçesinde bulunan bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, İnsani Yardım Vakfı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından slayt gösterisi ile başladı. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından konuşma yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Mavi Marmara’da şehit düşenlerin amacının Gazze’deki insanlara yardım etmek olduğunu söyledi. İçten, “Bir yardımdan dolayı uluslararası sularda, işgalci, terörist devlet, zalim İsrail’in bir şekilde saldırısına uğradılar ve uluslararası karasularında bu gerçekleştirildi. Biz Ak Parti hükümeti olarak bu işin peşini bırakmadık. O güden bu güne kadar 3 şartı öne sürdük dedik ki İsrail dünya kamuoyunda Türkiye’den özür dileyecek ve şehit ettiği kardeşlerimize tazminat ödeyecek ve Gazze’nin ambargosunun kalkmasını söyledik. İsrail tarihinde ilk defa bir ülkeden, Siyonist devlet ilk defa bir ülkeden özür diledi. Bu bizler için çok önemli bir adımdı ve bu özrü de dilediler. Nasıl ki efendimiz din dil ırk mezhep ayrımı yapmaksızın gitmiş olduğu topraklarda barışı sevgiyi ve kardeşliği hem Hıristiyanlara hem Musevilere hem de bütün Müslümanlara sağlamıştır. Dolayısıyla bu bizim için bir değerdir. Selehattin-i Eyyubi yine bizim için bir değerdir. Selehattin-i Eyyubi, nasıl ki Filistin'de zulme maruz kalan insanların onurunu kurtarmak için gidip orayı fethettiğinde Hıristiyanların dinleri için bir alan oluşturmuşsa Yahudilerin inançlarını yaşaması için bir alan oluşturmuşsa aynı şekilde bizlerde gittiğimiz her yerde insanlık onuru noktasında bir duruş sergiliyoruz. Bizim mücadelemiz bunun üzerine idi. Biz şehitlerimizin kanını yerde koymadık bunun onurunu ve sevincini yaşıyoruz” dedi.

Program duaların edilmesinin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER