Diyarbakır'da Ekonomi Atölye Çalışması Başladı

Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Ekonomi Komisyonu tarafından yapılan ve üç gün sürecek olan ekonomi atölye çalışması başladı.Sümerpark'ta yapılan çalışmanın gerçekleştirildiği atölye çalışmasına BDP Diyarbakır Milletvekili Emine...

Diyarbakır'da Ekonomi Atölye Çalışması Başladı
Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Ekonomi Komisyonu tarafından yapılan ve üç gün sürecek olan ekonomi atölye çalışması başladı.

Sümerpark'ta yapılan çalışmanın gerçekleştirildiği atölye çalışmasına BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ile çok sayıda akademisyen katıldı. Atölye çalışmasının açılış konuşmasını yapan Ayna, bir ülkedeki en önemli iki unsurun politika ve ekonomi olduğunu söyledi. Bu iki unsurun birbiriyle bağlantılı olduğunu belirten Ayna, ekonominin tüketime dayalı olduğunu kaydetti. Ayna, "Günümüz ekonomisi genel itibariyle tüketime dayalı. Ekonomide asıl amaç kar elde etmek haline geldi. İnsanlar artık ekonomiyi ihtiyaçları karşılamak için değil kar elde etmek için kullanıyor. Kimse ben bir ihtiyacı nasıl karşılarım diye düşünmüyor, kimden nasıl kar ederim şeklinde düşünülüyor" dedi.

İnsanın bireysel bir varlık olmadığını, toplumsal ve kolektif de bir varlık olduğunu aktaran Ayna, çalışmalarının tüm sektörlerde olacağını vurgulayarak, "Biz bugün buradaki üç günlük çalışmamızla bu coğrafyada yaşayan insanların ekonomiye nasıl katkı sağlayabileceğini konuşup tartışacağız. Buraya ne yatırım yapılacak? Eğer buraya yatırım yapılacaksa burda yaşayanlara sorulması gerek, bizlere sorulması gerek. Buraya yatırım yapacaksın ama bu yatırım ekolojik olacak mı? İşte biz buradaki çalışmamızla ortak bir refleks çıkarmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ayna'nın konuşması ardından akademisyenler belirledikleri konular hakkında sunum yaptı. 3 gün sürecek çalışmanın ardından sonuç bildirgesi açıklanacak.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2013, 23:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER