Diyarbakır’da Hastane Çalışanları Yol Kapattı

Diyarbakır'da, dün akşam bir aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeden biyolog Veysel Şimşek'in arkadaşları, kazanın meydana geldiği caddeyi trafiğe kapattı.Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde toplanan...

Diyarbakır’da Hastane Çalışanları Yol Kapattı
Diyarbakır'da, dün akşam bir aracın kendisine çarpması sonucu hayatını kaybeden biyolog Veysel Şimşek'in arkadaşları, kazanın meydana geldiği caddeyi trafiğe kapattı.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önünde toplanan çalışanlar, daha sonra yola geçerek oturma eylemi yaptı. Polisin uyarılarına rağmen yolu trafiğe açmayan eylemciler daha sonra kazanın olduğu yere kadar yürüyerek kaza yerine karanfil bıraktı. Zaman zaman araç sürücülerinin tepki gösterdiği eylemde, polis ile eylemciler arasında küçük tartışmalar da yaşandı. Hastane çalışanlarından M. Emin Güneş, son iki yıl içerisinde yolda, gebe bir anne elinde çocuğu ile 17 yaşında 3 tane dershane öğrencisi, bir hemşire ve son olarak da arkadaşları Veysel Şimşek’in hayatını kaybettiğini belirterek, yola güvenli bir yaya geçidinin yapılması gerektiğini söyledi. Kaza yerine karanfil bırakan çalışanlar daha sonra saygı duruşunda bekledi. Saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan hastane çalışanı ve Sağlık Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şube Yöneticisi Yüksel Zengin, hayatını kaybeden arkadaşlarının defalarca yola güvenli bir yaya geçidi yapılması için karayollarına müracaatta bulunduğunu belirterek, bu geçidin yapılmadan arkadaşlarının hayatını kaybettiğini dile getirdi. Arkadaşlarına rahmet dileyen çalışanlar olaysız bir şekilde dağılırken, yol daha sonra kontrollü bir şekilde trafiğe açıldı.

Şimşek’e çarpıp kaçan araç sürücüsünün ise henüz yakalanamadığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2013, 14:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER