Diyarbakır’da Hava Ulaşımı Açıldı

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı nedeni ile iki günden bu yana aksayan hava yolu trafiği dün akşam saatlerinde tekrar açılırken, geceden bu yana 10 civarında uçağın iniş yaptığı belirtildi.Diyarbakır’da iki günden bu yana yağan yoğun...

Diyarbakır’da Hava Ulaşımı Açıldı
Diyarbakır’da yoğun kar yağışı nedeni ile iki günden bu yana aksayan hava yolu trafiği dün akşam saatlerinde tekrar açılırken, geceden bu yana 10 civarında uçağın iniş yaptığı belirtildi.

Diyarbakır’da iki günden bu yana yağan yoğun kar yağışı nedeniyle hava yolu trafiğine kapanmıştı. Diyarbakır’a geliş ve gidiş yönündeki tüm seferler dün iptal edilirken, akşam saatlerinde karın durması ile havaalanı yetkilileri ve askeri yetkililerin talimatları ile pist temizlettirildi. Pistin temizlenmesinin ardından dün gece 22.00 sıralarında ilk uçak havaalanına inerken, bugün sabah saat 06.30’da da uçak kalkmaya başladı. Dün geceden bu yana 10 civarında uçağın yolcu getirip, Ankara ve İstanbul’a tekrar kalktığı öğrenildi. Hava yolu trafiğinin şuan itibari ile açık olduğu Diyarbakır’da hava -2 dereceye kadar düşerken Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan uyarılarda hafta sonu kar yağışının duracağı ancak hava sıcaklığının -10 dereceye kadar düşerek don olabileceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2013, 09:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER