Diyarbakır'da Hortum

Diyarbakır'da etkili olan hortum galericiler sitesinin çatısını uçurdu. Uçan çatı 30 aracın üzerine düştü.

Diyarbakır'da Hortum
Diyarbakır'da etkili olan hortum galericiler sitesinin çatısını uçurdu. Uçan çatı 30 aracın üzerine düştü.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu 18. kilometresi üzerinde bulunan Diyarkent Oto Galericiler sitesinde meydana gelen hortum, sitedeki 26 iş yerinin üzerindeki çatıyı uçurdu. Hortumun etkisi ile uçan çatı bahçede bulunan 30 aracın üzerinde düştü. Olayın şokunu atlatamayan galericiler yaşadıklarına inanamadıklarını söyledi. Galericiler, kapının önünde otururken birden oluşan tozun ardından büyük bir gürültü ile çatının bahçedeki araçların üzerine düştüğünü söyledi. Büyük çapta maddi hasar yaşadıklarını belirten galericiler can kaybının olmamasına sevindiklerini dile getirdi.

Diyarkent Oto Galericiler Başkanı Mehmet Halim Turgut, olay anında bölgede olmadığını söyledi. Turgut, "Olay anında ben burada değildim. Telefonla bana bilgi verildikten hemen sonra gelip gördüm. Arkadaşlarımız dükkanlarının önünde otururken hortum oluşmuş ve 26 iş yerinin üzerindeki çatı araçların üzerine düşmüş. Allah'a şükürler olsun ki can kaybı ve yaralanan olmadı. Ancak büyük oranda zararımız var" dedi.

Hortumun uçurduğu çatı nedeniyle 8 aracının hasar gördüğünü belirten Mehmet Sincar isimli galerici ise hortum öncesinde oluşan tozdan içeri kaçtıkları için canlarını kurtardıklarını söyledi. Sincar, "Arkadaşlarımızla birlikte dükkanımızın önünde oturuyorduk. Bir anda rüzgar ile birlikte toz oluştu. Tozdan kaçıp içeri girdiğimizde ise büyük bir gürültü ile çatı yerinden fırlayarak bahçedeki araçların üzerine düştü. Can kaybı ve yaralanan olmadığı için şükrediyoruz. Ancak büyük oranda maddi hasar meydana geldi" diye konuştu.

Olayın ardından bölgeye 112 acil servis ambulansları ile birlikte arama kurtarma ekipleri gönderildi. Kurtarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda can kaybının ve yaralamanın olmadığı tespit edildi. Bir süre incelemelerini sürdüren kurtarma ekipleri daha sonra olay bölgesinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER