Diyarbakır'da Jandarmadan Kürtçe Açılım

Diyarbakır Valiliği ile Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen 'Bilinçli ve güvenli yaşam projesi' kapsamında, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden jandarma ekipleri, yaşlılara hediye vererek, Kürtçe konuştu.Kalkınma...

Diyarbakır'da Jandarmadan Kürtçe Açılım
Diyarbakır Valiliği ile Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen 'Bilinçli ve güvenli yaşam projesi' kapsamında, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden jandarma ekipleri, yaşlılara hediye vererek, Kürtçe konuştu.

Kalkınma Bakanlığı’nca finanse edilen Diyarbakır Valiliği koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı'nın Sosyal Destek Programı doğrultusunda Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yürütülen 'Bilinçli ve güvenli yaşam projesi' kapsamında Silvan yolu üzerinde bulunan engellilerin kaldığı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın ve jandarma ekipleri ziyaret etti. Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan 15 yaşlı ve 60’a yakın çocuğu ziyaret eden Vali Yardımcısı ile beraberindekiler, rehabilitasyon merkezinde kalanlara çeşitli hediyeler vererek, bir süre onlarla sohbet etti. Jandarma Binbaşı Recep Demir, bu sırada yaşlı bir kadın ile Kürtçe sohbet etti.

Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bir kadın, Diyarbakır Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın’ı karşısında görünce, kızı olmasını isteyerek, evinde kalmak istediğini söyledi. Yaşlı ve çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Yardımcısı Günaydın, uygulanan projede güzel sonuçlar çıktığını ifade ederek, projede yer alanların çalışmalara gönül verdiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER