Diyarbakır'da ‘ortadoğu Kadın Konferansı’ Başladı

31 Mayıs-2 Haziran arasında Diyarbakır'da düzenlenecek olan ‘Ortadoğu Kadın Konferansı, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ile Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın katılımıyla başladı.Diyarbakır'da...

Diyarbakır'da ‘ortadoğu Kadın Konferansı’ Başladı
31 Mayıs-2 Haziran arasında Diyarbakır'da düzenlenecek olan ‘Ortadoğu Kadın Konferansı, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ile Barış ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın katılımıyla başladı.

Diyarbakır'da düzenlenen Ortadoğu Kadın Konferansında; ‘siyasal ve toplumsal gelişmeleri kadın açısından kapsamlı bir şekilde değerlendirerek ortak bir tutum ve mücadele perspektifi açığa çıkarmak, oluşacak yeni sistemde kadının hakları, hukuku, rengi, iradesi ve kimliğiyle yer alması için ortak tartışma zemini yaratmak, deneyimler’ ele alınacak.

Konferansa Ortadoğu’dan 23 ülkeden toplamda yaklaşık 250 kadın siyasetçi, akademisyen ve aktivistin katılacağı konferansa Türkiye’den de siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve kadın kurumlarından kadınların yanı sıra gazeteci ve akademisyen kadınlar da katılacak.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2013, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER