Diyarbakır'da ‘taksim Gezi Parkı’ Yürüyüşü

Diyarbakır’da toplanan bir grup, İstanbul’da 4 gündür yaşanan olayları protesto etmek ve Gezi Parkı'na destek vermek için yürüyüş düzenledi.Yenişehir ilçesinde toplanan vatandaşlar, Ekinciler Caddesi’ni trafiğe kapatıp sloganlar atarak,...

Diyarbakır'da ‘taksim Gezi Parkı’ Yürüyüşü
Diyarbakır’da toplanan bir grup, İstanbul’da 4 gündür yaşanan olayları protesto etmek ve Gezi Parkı'na destek vermek için yürüyüş düzenledi.

Yenişehir ilçesinde toplanan vatandaşlar, Ekinciler Caddesi’ni trafiğe kapatıp sloganlar atarak, Koşuyolu Parkı’na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemi altında parka gelen grup, burada basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "4 günden beri süren direnişe rağmen bu ülkenin Başbakanı; ‘Taksim için kararımızı verdik, ne yaparsanız yapın bu kararımız değişmeyecektir’ dedi. Başbakana şunu sormak istiyoruz; sizin demokrasiden anladığınız bu mudur? Sizin bir demokrasi dersine ihtiyacınız var demektir. Eğer demokrasiden zerre kadar bir şey anlamış olsaydınız, 4 günden beri ölümü göze alarak doğa katliamına, çevre katliamına yönelik direnenlerin taleplerini göz önüne alır, demokrasinin gereğini yapardınız. Binlerce gaz bombasının kitlenin üzerine atılmasının ardından, ismini anmak istemediğim bir AKP İstanbul Milletvekili; ‘herhalde canları gaz istedi’ diyebilmiştir. Biz kendisini insanlığa davet ediyoruz. Elbette ki bu kadar demokrasi karşıtı, bu kadar demokrasiye duyarsız bir Başbakan olursa, onun da böyle milletvekili olacaktır tabii ki" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2013, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER