Diyarbakır’da 'ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi' Toplantısı

'Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi' toplantılarının 18.'si Diyarbakır’da gerçekleştirildi.Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu işbirliğiyle bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Vekili...

Diyarbakır’da 'ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi' Toplantısı
'Ticari Araç Sürücülerinin Bilgilendirilmesi' toplantılarının 18.'si Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu işbirliğiyle bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Vekili Mustafa Can, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın çok sayıda ticari araç şoförü katıldı.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, şu an emniyet müdürü olarak en büyük sorununun trafik olduğunu söyledi. Yol ve trafik güvenliği konusunda şoför ve nakliyeci esnafı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın ise, 2008 yılında İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğüyle birlikte 'Trafik güvenliğinde şoför mesleği ve eğitimi' konulu sempozyum düzenlediklerini ve çalışmaların 2009 yılında yaptıkları bölge toplantılarıyla devam ettiğini söyledi. Faaliyetlerine yeni bir boyut kazandırarak sürdürdüklerini aktaran Apaydın, "2011 yılında ticari araç şoförlerinin en çok kazaya karıştıkları iller başta olmak üzere muhtelif illerde toplantılar düzenlenmesi, bu toplantılarda şoförlere trafik güvenliği, mesleki sağlık konularında seminerler verilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüyle birlikte ‘Ticari Araç Şoförlerinin Bilgilendirilmesi’ toplantılarının yapılmasına karar verdik" dedi.

Toplantı kapsamında, yurtta meydana gelen trafik kazalarının sebep sonuç ilişkileri, kazaların çoğunun önlenebilir olaylar olduğu, trafik kurallarına uymak taşıt yol bilgisine sahip olmak gerektiği gibi konularda uyarılarda bulunuldu.

Toplantıya katılanlara ise katılım belgesi verildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER