Diyarbakır’daki Hortum Faciasının Ardından

Diyarbakır’da dün akşam etkili olan hortum nedeniyle çatısı uçan galericiler sitesinde esnaf, hasar tespit çalışmasının yapılmasını bekliyor.Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu 18. kilometresi üzerinde bulunan Diyarkent Oto Galericiler Sitesi'nde...

Diyarbakır’daki Hortum Faciasının Ardından
Diyarbakır’da dün akşam etkili olan hortum nedeniyle çatısı uçan galericiler sitesinde esnaf, hasar tespit çalışmasının yapılmasını bekliyor.

Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu 18. kilometresi üzerinde bulunan Diyarkent Oto Galericiler Sitesi'nde meydana gelen hortum, sitedeki 26 iş yerinin üzerindeki çatıyı uçurmuş, olayda 30’a yakın araç hasar görmüştü. Yeşil Çınar Otomotiv işletmecisi Nihat Turgut, hasar tespiti için Diyarkent Galericiler Sitesi başkanının Diyarbakır Valiliği’ne gittiğini söyledi. Turgut, “Valilikten destek bekliyoruz. Bu çatıyı nasıl kaldıracaklar diye düşünüyoruz. Şu anda bizim yaklaşık 30 tane aracımız enkazın altında. Şimdiye kadar herhangi bir yetkili gelmedi. Bizim kooperatif başkanı ve beraberindeki heyet ilgili yerlere müracaatlarını yaptı ve bekliyoruz. Perişan durumdayız. Esnaf mağdur durumda, yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.

Hortum nedeniyle çatısı uçun site esnafı bir an önce enkazın kaldırılmasını beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2013, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER